En granne klagar på höga ljud: "Håll koll på dina ungar"

av sofia

12 Maj 2023

En granne klagar på höga ljud: "Håll koll på dina ungar"
Advertisement

Relationerna mellan grannar i en bostadsrätt kan vara både bra och dåliga. Det finns människor som lever i frid och harmoni och respekterar bostadsrättens regler. Sedan finns det situationer som ger upphov till konflikt, ofta på grund av ljud eller om man på något sätt inte följer bostadsrättsregler. Vanligtvis brukar man dock alltid följa reglerna för att undvika onödiga diskussioner och både få och respektera den välförtjänta friden.

Men en ung mamma som var övertygad om att hon följde alla goda grannregler blev chockad över att få ett klagomål från sin granne.

via Mirror

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

På lappen stod det att hon skulle "ha koll på sina barn" på grund av att de var högljudda: "Men jag kan verkligen inte förstå hur det är möjligt, eftersom mina barn sover från 19.00 till 07.00," kommenterade hon. Kvinnan delade lappen på nätet och berättade att de har bott i den hyrda lägenheten utan problem i sex år, men nu står hon inför utmaningen att fostra två små barn.

Lappen var handskriven och det stod att de varje dag hört smällar sedan tidigt på morgonen. "Vi skulle uppskatta om du kunde sluta bullra och ta lite hänsyn till dina grannar och det faktum att du bor i ett hyreshus där ljudet sprids överallt".

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

Mamman anser att hennes barn är väluppfostrade, bortsett från enstaka utbrott. "Han låter inte varje dag, han kastar bara leksaker ibland när han får ett utbrott, vilket kan vara ganska vanligt tror jag", förklarade mamman. "Jag tror att smällarna de pratar om händer när de tappar leksaker på morgonen eller när de springer runt", sa hon.

Många användare har försvarat den unga mamman och hävdat att ljudet från barn inte kan anses vara "störande" eftersom det inte är avsett att orsaka skada. En kille skrev dock att att det att störa grannarnas frid kan leda till att man blir vräkt. Slutligen hävdade en annan person att man inte borde be om ursäkt för att man har barn och att man inte borde behöva rättfärdiga sitt föräldraskap.

Vad tycker du om saken?

Advertisement