En mamma gör en perfekt manikyr på sin nyfödda dotter och blir överöst med kritik

av sofia

13 Mars 2023

En mamma gör en perfekt manikyr på sin nyfödda dotter och blir överöst med kritik
Advertisement

Att bli förälder är en underbar upplevelse för alla de mammor och pappor som länge velat hålla sin bebis i famnen. Av denna anledning, gör glädjen över att få uppfostra sitt barn att vissa föräldrar tenderar att "skämma bort" sina bebisar redan från de första dagarna av livet, kanske genom att köpa gulliga små accessoarer som hattar eller speciella kläder.

Nyligen överskred dock en mamma alla gränser när hon lyckades skapa stor uppståndelse på sociala medier genom att lägga upp bilder på sin nyfödda dotter med en komplett manikyr. Men låt oss analysera historien i detalj.

via Dailymail

Advertisement
Twitter - @Shes_fair

Twitter - @Shes_fair

Bilderna spreds på webben och publicerades ursprungligen på en Facebook-grupp, åtföljda av följande bildtext: "Jag kan göra den här typen av manikyr för dina barn också. Kontakta mig privat för information. Billiga priser". Bilderna visar en manikyr på de små fingrarna på en bara några veckor gammal flicka, som "visar upp" långa, spetsiga, "stilett"-formade naglar.

Denna typ av nagelform kan vara obekväm för vissa vuxna kvinnor, ännu mer för en bebis. Självklart gick dessa bilder inte obemärkta förbi och gav upphov till stark kritik. En del människor, som tittat noga på bilderna, har hävdat att det kan vara ett montage skapat med Photoshop, en hypotes som faktiskt inte kan uteslutas. Äkta eller inte, dessa bilder har oroat många användare på sociala medier, särskilt de på Twitter.

Advertisement
Twitter - @Shes_fair

Twitter - @Shes_fair

Faktum är att många har känt sig tvungna att understryka hur farliga dessa naglar faktiskt är. Den lilla flickan kunde råka pilla sig i ögat, eller andra delar av sin kropp och bli skadad, och detta har oroat många som har läst inlägget och följt historien. Andra tog dock lättare på bilderna och hävdade att nyfödda bebisars naglar redan är naturligt vassa och att detta oftast inte gör att några allvarliga olyckor sker.

Vad tycker du? Har den här mamman överdrivit eller är det okej att göra så här?

Advertisement