Han anklagar sin fru som är hemmafru för att inte göra någonting hela dagen så hon bestämmer sig för att filma alla sina åtaganden

av sofia

19 Mars 2023

Han anklagar sin fru som är hemmafru för att inte göra någonting hela dagen så hon bestämmer sig för att filma alla sina åtaganden
Advertisement

Ni vet de där små bråken som uppstår då och då i ett förhållande? Ja, de där små konflikterna som uppstår över en liten bagatell, till exempel när en av de två slänger ur sig frasen "Du gör ingenting!".

Historien vi ska berätta för dig nu föddes ur dessa irriterande små ord. Denna tvist, som började med en liten diskussion och som fick hela 10,7 miljoner visningar! På vilket sätt? Låt oss tillsammans ta reda på vad som hände.

via Independent

Advertisement
sierra_not_ciara/instragram

sierra_not_ciara/instragram

Huvudpersonen i den här historien heter Sierra och är en hemmamamma. Under ett gräl med sin pojkvän fick kvinnan höra att hon inte gjorde något hela dagarna och mannen anklagade henne för att leva ett "enkelt" och lugnt liv medan han gick till jobbet varje dag och hade en massa press på sig.

Sierra tog det inte alls bra och hittade ett mycket bra sätt att visa sin partner hur fel han hade när han kom med dessa anklagelser mot henne. Så kvinnan filmade helt enkelt sig själv under en hel dag och i videon kör kvinnan sin vanliga rutin och visar den mängd uppgifter, sysslor och plikter hon har dagligen.

Under hela videon står Sierra hela tiden upp, mer upptagen än någonsin. Man ser henne städa huset genom att börja plocka upp kläder och leksaker från golvet, tvätta, laga mat till sina barn och sedan ge dem mat, diska och städa upp i köket, handla, städa toaletterna... Kort sagt, kvinnan har inte en enda minuts lugn under hela dagen och beviset är överväldigande. Hur reagerade mannen när han såg den här filmen?

Advertisement

Sierras man bad henne om ursäkt när han blev medveten om allt det som hans fru sysslade med under dagarna och paret försonades därmed. Men Sierras video blev mycket populär och har utlöst en våg av kontroverser. Många användare har starkt stöttat Sierra, många andra har hårt kritiserat mannen, men framför allt har många kvinnor kännt igen sig i henne och gett fritt utlopp för sin frustration.

En annan hemmafru, Bridgette Anne, sammanfattar i sitt inlägg på Facebook mycket väl vad alla andra kvinnor uttryckte under Sierras video: "Alla tror att det är lätt att vara hemmamamma på heltid. Att vi har tur för att vi inte behöver jobba. Att vi är lata. Att det inte är ett "riktigt" jobb, så vi har inget att klaga på. Men sanningen är att det är en ensam och överväldigande roll. Du kan inte göra någonting själv, inte ens gå på toaletten eller njuta av en kopp kaffe utan att ha ett skrikande och behövande barn klängandes vid dina ben. Du har inga raster, du bär samma kläder som luktar svett och tårar flera dagar i rad för att inte fläcka ner nya. Du glömmer vad det betyder eller hur det känns att vara en individ eftersom hela din tillvaro nu kretsar kring det barnet" säger Anne.

Rollen som hemmafru är därför alltför ofta underskattad och förtjänar större hänsyn. Vad tycker du om saken? Tycker du att hushållsarbete är jämförbart med arbete utanför hemmet?

Advertisement