En mamma erkänner att hon blivit tvungen att lämna bort 4 av sina 7 barn för att hon inte hade råd att försörja dem

av sofia

17 Mars 2023

En mamma erkänner att hon blivit tvungen att lämna bort 4 av sina 7 barn för att hon inte hade råd att försörja dem
Advertisement

Ett tak över huvudet och en familj ses ofta som en självklarhet. Vi är nog alla övertygade om att vi förr eller senare kommer att få en och detta för våra tankar steget längre. Tyvärr oroar tanken på att inte ha en fast bostad många människor över hela världen.

Dagens berättelse handlar om en australiensisk kvinna som hamnade i allvarliga svårigheter och inte lyckades hitta en säker plats för henne och hennes familj på sju barn.

via DailyMail

Advertisement
The Daily Telegraph/ Twitter

The Daily Telegraph/ Twitter

Herbriella George, från New South Wales, är en mamma till sju barn och en av cirka 160 000 personer i Australien som väntar på socialtjänstens ingripande.

Under mer än 10 år gjorde kvinnan mer än 60 förfrågningar till staten om ett hus utan att någonsin lyckas få något. Till slut var Herbriella tvungen att hyra ett hus för 450 dollar i veckan. Hon kunde inte längre vänta eftersom det skulle dröja flera år innan hon kunde få ett hus på annat sätt. Så kvinnan tvingades nöja sig med ett fallfärdigt hyreshus: "Jag visste genom att titta på bilden att ingen skulle ansöka om det huset för jag skulle inte heller ha ansökt om jag inte var desperat, men det var jag", sa hon.

Huset var smutsigt, sprucket och ohälsosamt. Det fanns mögel överallt inuti och detta var inte det enda stora problemet.

Advertisement
Luca Rossato/ Flickr - Not the actual photo

Luca Rossato/ Flickr - Not the actual photo

Faktum är att inne i det förstörda huset fanns det råttor som gjorde det ännu svårare att leva. Valet för Harbriella stod mellan det sönderfallande huset och hennes bil. Kvinnan sa att hon var tvungen att slänga en stor del av sina ägodelar eftersom de var angripna av mögel och att hon tvingades lämna bort fyra av sina barn till sin före detta partner och låta dem bo med honom: "Jag var tvungen att ge upp fyra av mina barn eftersom jag inte hade råd med dem längre", förklarade hon. "Det fanns dagar då jag inte ens visste vad jag skulle ställa på bordet för att mata dem. Jag känner mig livrädd över att jag inte kan ge mina barn det hem de förtjänar."

Harbriellas berättelse har synliggjort ett stort problem som drabbar vårt moderna samhälle, men vi är övertygade om att tack vare den medieexponering hon har haft, kommer hon snart att kunna hitta ett bättre boende för sin underbara familj.

Advertisement