En pappa filmas av sin styvson i en rörande video där han visar honom adoptionspapprena

av sofia

15 Juli 2023

En pappa filmas av sin styvson i en rörande video där han visar honom adoptionspapprena
Advertisement

Vi växer inte alla upp i samma typ av familj av orsaker som kan vara väldigt olika. Vi upplever olika saker och mognar alla på olika sätt. Den uppfostran som förmedlas till oss av våra föräldrar speglar den typ av människor som har uppfostrat oss. Vi kanske inte kommer särskilt bra överens med dessa personer, eller så är de våra förebilder i livet.

Historien vi ska berätta idag handlar om en ung pojke på väg att bli man som så snart han blev myndig bestämde sig för att göra en extremt rörande gest gentemot sin styvpappa.

via Infobae

Advertisement
Carolina Rosales/Youtube/Screenshot

Carolina Rosales/Youtube/Screenshot

Rodrigo är en tonåring, en känslig kille som växte upp i en familj som alltid har tagit hand om honom, som har älskat honom. Men även om vi inte känner till detaljerna, togs han om hand av sin biologiska mamma och hennes pojkvän: inte av sin riktiga pappa.

Styvsonen kom dock alltid mycket bra överens med mannen som uppfostrade honom och därför längtade han efter att han skulle bli hans pappa i alla avseenden.

Han bad honom att få ta hans efternamn, men eftersom han då var ganska ung (6 år) föredrog hans styvfar att låta honom att reflektera lite längre över det där mycket viktiga beslutet: "Jag skulle känna mig smickrad och jag skulle älska det, men jag tror att man måste vänta tills man blir myndig för att kunna bestämma sig och vara säker på vad man verkligen vill”, hade styvpappan rekommenderat. Nu var Rodrigo lagligen vuxen och hade gjort sitt val.

Advertisement

Han dök upp med ett förseglat kuvert, en dag som alla andra, strax efter att han blivit myndig. Han fångade sin styvfars uppmärksamhet medan hela familjen var samlad vid middagsbordet och sträckte fram "paketet".

Han bad honom sedan att öppna det och läsa innehållet högt: "Det är något vi båda alltid har velat, åtminstone en önskan jag har haft sedan jag var väldigt ung, något jag hade hoppats på att göra mycket tidigare. Jag behöver din autograf", stod det på en lapp inuti kuvertet. Men det fanns också andra papper och det tog inte slut här.

Det här var de officiella dokumenten för att säkerställa att Rodrigo kunde adopteras av mannen han alltid har älskat som sin pappa: "Skulle du vilja ge mig äran att bli min pappa?", stod det avslutningsvis i det söta meddelandet från killen.

Naturligtvis tackade hans styvpappa omedelbart ja till det förslaget och skrev under alla papper: "Hur kan jag säga något annat än ja? Jag har alltid ansett dig vara en del av mig, du har alltid varit som en son för mig", sa mannen samtidigt som han kramade om killen hårt som nu var hans son i alla avseenden!

Source:

Youtube

Advertisement