Dottern vägrar låta pappan följa henne till altaret och han reagerar drastiskt

av sofia

08 Juli 2023

Dottern vägrar låta pappan följa henne till altaret och han reagerar drastiskt
Advertisement

Bröllopsdagen är mycket viktig inte bara för de två personer som bestämmer sig för att bilda en ny familj, utan också för alla dem som omger dem och följer med dem i detta nya äventyr. Först och främst föräldrarna till båda makarna som inte kan vänta på den stora dagen och hoppas att deras barn ska få uppleva all lycka i världen tillsammans med sin bättre hälft. För att inte tala om att mammor och pappor, beroende på om sonen är brudgummen eller bruden, kommer att ha till uppgift att följa dem till altaret för att starta sitt nya liv.

En mycket viktig uppgift som de bryr sig mycket om och som de föreställer sig långt innan och till och med ser fram emot. Men hur skulle den berörda föräldern kunna ta det om detta inte händer? Historien vi ska berätta för dig idag är ett exempel på detta och den handlar om en pappa som blev besviken över sin dotters beslut.

via Reddit

Advertisement
Wallpaperflare - Not the actual photo

Wallpaperflare - Not the actual photo

Historien delades på Reddit av en 48-årig man, pappa till en 19-årig flicka som var på väg att gifta sig, som hade hamnat i en jobbig situation. "Min dotter har alltid varit väldigt självständig - skriver författaren till inlägget - hennes mamma och jag har försökt förmedla till henne tanken att hon bör bestämma över sitt eget liv själv och tänka själv. Vår relation är väldigt positiv, men tyvärr hamnade vi nyligen i diskussion".

När dottern blev förälskad och bestämde sig för att gifta sig med sin bättre hälft, sa hon något till sina föräldrar som gjorde dem mållösa: hon ville absolut inte bli följd nerför altargången av sin pappa. "Hon sa till oss att vi inte "äger" henne och att därför ingen av oss borde ha följt med henne eller lämna över henne till hennes blivande man - förklarar mannen - Detta val sårade mig eftersom vi aldrig hade behandlat henne som ett föremål eller som vår egendom och att föra henne till altaret säkerligen inte skulle ha haft denna innebörd”.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Inför hennes ställningstagande reagerade mannen starkt och nekade flickan all ekonomisk hjälp med att organisera bröllopet. "Hon sa att vi inte äger henne och hon bestämmer själv, okej, men jag är inte skyldig henne något ekonomiskt stöd för bröllopet." Ett beslut som försatte honom i kris och som han bestämde sig för att vända sig till webben och be om råd för.

Även om historien inte har skadat familjerelationen som har förblivit oförändrad, har den gett upphov till stark diskussion bland människor på nätet. Många har kritiserat mannen för att, enligt deras åsikt ha utövat ett kontrollbehov på sin dotter, men de flesta håller faktiskt med honom. Deras dotter hade sagt till dem att hon ville vara självständig och då borde hon ju inte bara vara det i teorin utan också i konkreta situationer när det gäller ekonomiska utgifter.

Vad tycker du om den här historien: skulle du ha agerat på samma sätt, eller skulle du aldrig ha nekat ditt barn ekonomisk hjälp för att organisera sin stora dag?

Advertisement