En 8-årig pojke får reda på att hans vän som arbetar som servitör är i svårighet och insisterar på att hjälpa honom

av sofia

09 Mars 2023

En 8-årig pojke får reda på att hans vän som arbetar som servitör är i svårighet och insisterar på att hjälpa honom
Advertisement

Alla vet att barn har enorma hjärtan. Ofta är det de som med sin spontanitet, sitt lugn och sin livsglädje, lär oss vuxna många saker. Det händer till exempel att de blir så fästa vid människor att de bestämmer sig för att, utan att tänka alltför mycket på det, ställa sig till deras förfogande för att hjälpa till om de har det svårt.

Detta är precis vad som hände i historien vi nu ska berätta, som handlar om en 8-årig pojke och hans bästa vän, en servitör som arbetar på restaurangen dit han brukade gå med sina föräldrar. Men låt oss tillsammans ta reda på mer om denna historia som rörde människor världen över.

via The Western Journal

Advertisement
Gofundme

Gofundme

Det hela hände i Little Rock, Arkansas, USA, där 8-åriga Kayzen Hunter gjorde något fantastiskt för sin favoritservitör. Pojken brukade gå på en restaurang med sin familj och här träffade han Devonte Gardner, som på mycket kort tid skulle bli en stor vän till honom, trots åldersskillnaden.

Den 29-årige servitören brukade alltid välkomna barnet och hans familj med ett leende och ge pojken en high five som han med tiden förväntade sig som hälsning. Med tidens gång blev relationen till servitören allt mer viktig för lille Kayzen, som bad om att få sitta vid ett bord där han visste att han skulle träffa och hälsa på sin favoritservitör.

Advertisement

Meant to brag on this guy last week!!!! His very first year of public school and last Friday at their assembly he got...

Pubblicato da Vittoria Hunter su Mercoledì 28 settembre 2022

Så en dag, när han var på restaurangen med sin farfar, frågade servitören om de visste var man kunde hitta en bil till ett bra pris eftersom han varje dag var tvungen att gå en lång väg för att komma till jobbet och det var tufft. Huset där han bodde med sin fru och sina döttrar hade haft en del problem, de hade flyttat till ett motell, men kostnaderna var höga och han hade svårigheter att hitta en ny bil till ett överkomligt pris.

Hans berättelse tände en glödlampa i Kayzens sinne och han bestämde sig för att han ville starta en insamling till sin vän. Vittoria Hunter, mamman till barnet, sa: "Han är en pojke med ett stort hjärta. Han sa hela tiden till mig att vi var tvungna att starta den här insamlingen för att hjälpa Devonte, och till slut gjorde vi det".

Me and my babies had fun yesterday

Pubblicato da Devonte Trevion su Sabato 23 luglio 2022

Initiativet hade som mål att samla in 5 000 dollar för att han skulle kunna köpa bilen, men överraskande nog samlade de in mer än 100 000 dollar, en oväntad donation som förändrade servitörens liv. "Vi var tvungna att lämna vårt hem på grund av kackerlackorna och fukten som också var skadlig för mina barns hälsa - berättar han - Vi bytte område och försökte hitta ett som vi hade råd med, men svårigheterna är fortfarande många. Kayzens gest rörde mig djupt och jag hade aldrig kunnat förvänta mig något sådant" - förklarar mannen.

Det verkar som att mannen använde en del av intäkterna för att betala av räkningen på motellet, för att äntligen skaffa ett bra hus att hyra och även en bil så att han kunde ta sig till jobbet på ett bekvämt sätt och även utföra alla ärenden åt sin familj. "Det som blir kvar vill jag lägga undan - säger Devonte - jag vill att mina tjejer ska ha en god utbildning och att de inte längre ska behöver leva under dåliga förhållanden som de vi just tagit oss ur, jag hoppas att de ska få en underbar framtid".

Detta kommer att kunna hända inte bara tack vare servitörens och hans frus hårda arbete som föräldrar, utan också tack vare ett barn på bara 8 år och hans vänlighet.

Vittoria Hunter/Facebook

Vittoria Hunter/Facebook

Om vi ​​tänker efter så har Kayzen trots allt inte gjort något så märkvärdigt. Han insåg helt enkelt att en person han brydde sig om hade problem och räckte ut en hjälpande hand. I detta spelade hans altruism en viktig roll, resten var också möjligt tack vare det stora hjärtat hos de som fick höra historien om servitören och valde att hjälpa till.

Världen är vacker och den kan bli ännu vackrare, på grund av alla de speciella människor som befolkar den, håller du inte med?

Advertisement