4 ensamstående mammor bestämmer sig för att köpa ett hus tillsammans och låta sina barn växa upp tillsammas

av sofia

12 Mars 2023

4 ensamstående mammor bestämmer sig för att köpa ett hus tillsammans och låta sina barn växa upp tillsammas
Advertisement

Det finns tillfällen i livet då det inte är lätt att gå vidare och att ha rätt människor vid sin sida är det enda sättet att övervinna hinder och se på framtiden med lugn. Kvinnorna i centrum för denna historia, till exempel, delade alla samma historia, nämligen ett äktenskap som slutat dåligt och barn att uppfostra ensamma. Vad ska man göra i sådana här fall? Det finns de som lyckas gå vidare på ett fridfullt sätt och de som tvärtom blir tvungna att kämpa lite mer och till varje pris måste hitta den lösning som passar dem bäst.

För dem var det precis så, och från kvinnor och ensamstående mammor har de förvandlats till en underbar grupp på fyra som, för sitt eget bästa, för sina barns och även för ekonomisk bekvämlighet, har valt att ge sig in i något helt nytt. Låt oss ta reda på vad det rör sig om tillsammans.

via Insider

Allt började med två vänner, Holly Harper och Herrin Hopper, som alltid hade fantiserat om möjligheten att leva tillsammans en dag, vilket inte kunde förverkligas eftersom de båda var gifta. Men när de respektive äktenskapen inte gick bra och separationerna var officiella bestämde sig mammorna för att förverkliga projektet.

"Holly och jag tittade på varandra och sa: 'Varför inte?', det var så äventyret började och inom en helg hittade vi rätt hus för oss" - säger Herrin. Sedan fokuserade de på att hitta andra människor att leva med och snart fick de sällskap av Leandra Nichola och Jen Jacobs, också mammor.

Advertisement

Att gå samman, ena sina tillgångar och det som de själva kallar sin kvinnliga kraft har inte gjort annat än att hjälpa dem och göra dem starkare. "Ingen är någonsin ensam i det här huset - förklarar de - vi hade det tufft när vi inte var i grupp, men inte längre. Vi kan vara oss själva, med våra styrkor och svagheter, och vi vet att de andra inte dömer oss, utan finns vid vår sida".

Naturligtvis är det inte alltid lätt att hantera livet när man är så många, men Holly, Herrin, Jen och Leandra planerar alltid sin vecka och delar upp uppgifterna för att klara allt. Det är ingen liten sak att veta att du alltid har någon du kan lita på och dela viktiga ögonblick i ditt liv med, speciellt för barn mellan 9 och 14 år. "De växer upp som om de vore kusiner - säger Holly - och vänskapen mellan dem är väldigt djup".

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

De fyra mammorna kan även lugnt utöva sina hobbyer, eftersom de vet att om en eller två skulle vara borta från hemmet, kanske för att springa eller något annat, skulle de andra vara där för att ta hand om barnen. För att inte tala om att alla ur ekonomisk synvinkel har lyckats spara mycket pengar varje månad - upp till 30 000 dollar på alla utgifter - tack vare "Siren House". Namnet som valts för villan kommer från idén att, liksom mytologins sirener, även denna grupp med sin historia har förmågan att förena människor och föra dem närmare varandra.

Ett mycket vackert initiativ som andra borde hämta inspiration ifrån, inte bara för att de bor i samma hus, utan framför allt för den betydelse som enighet mellan människor har haft och fortsätter att ha. Om man stöttar varandra och håller ihop i tider av nöd så kommer allt att lösa sig och man kommer att kunna övervinna allt. Håller du inte med?

Advertisement