En 23-åring blir utslängd av sin gravida styvmamma: "Hon verkar inte ha fattat att huset är mitt"

av sofia

14 Oktober 2022

En 23-åring blir utslängd av sin gravida styvmamma: "Hon verkar inte ha fattat att huset är mitt"
Advertisement

När två föräldrar separerar eller en av dem går bort är det inte alltid lätt att gå vidare. Det som i många fall skapar mer osämja och konflikter mellan mammor, pappor och barn är ankomsten av en ny partner. Många gånger händer det att den här mannen eller den här kvinnan är trevlig och förstående och därför kan bygga upp en bra relation med sina styvbarn, men det finns också situationer där detta inte sker.

Ett exempel på detta är historien vi vill berätta. Huvudpersonerna här är en 23-årig styvdotter och hennes styvmamma. Låt oss kika på vad som hände.

via Reddit

Advertisement
Brendel/Wikimedia - Not the actual photo

Brendel/Wikimedia - Not the actual photo

I ett inlägg på Reddit berättade 23-åringen sin historia för att diskutera saken med andra som kanske kunde ge henne goda råd. "Jag och min familj har alltid bott i mina morföräldrars hus - förklarar tjejen - Min pappa jobbade utanför stan och för 12 år sedan gick min mamma bort. Trots allt har min pappa alltid tagit hand om mig när han var hemma och även om det var mycket tufft lyckades jag övervinna denna svåra period. Efter några år - fortsätter författaren till inlägget - förlorade jag även mina morföräldrar och eftersom min mamma var ensambarn blev jag deras enda arvtagare".

Med tiden, efter det att hennes mamma gick bort hade hennes pappa börjat dejtat andra kvinnor, men ingen av dem hade någonsin flyttat in i huset förutom den sista. Eftersom han var förälskad och de kom bra överens hade mannen bestämt sig för att fortsätta förhållandet och hade bett sin partner att flytta in i deras hus tillsammans med sina 2 barn. Självklart hade han pratat om saken med sin dotter och eftersom det fanns utrymme hade hon gett klartecken.

"Min styvmamma är nu gravid och jag är väldigt glad - skriver 23-åringen - Min pappa är en underbar person och han förtjänar det, synd bara att hon bad mig göra något absurt". Tydligen behövde kvinnan ett extra rum för bebisen på väg och hade föreslagit att kasta ut sin styvdotter ur huset. Synd bara att hon inte var medveten om detaljerna när det gällde vem som ägde fastigheten, eftersom hennes sambo aldrig hade berättat om det för henne.

Advertisement
Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

Kvinnan hade föreslagit för sin man att be sin dotter att flytta till hennes tidigare lägenhet under den tid som krävdes för att avsluta studierna. Hon tillade också att 23-åringen skulle få lägenheten till ett rabatterat pris. Ett absurt erbjudande med tanke på att styvmamman aldrig hade blivit ombedd att betala en enda krona för att bo i huset som flickan var ensam ägaren till.

"Jag sa till min pappa att han skulle prata med sin partner, men det gjorde han aldrig så jag fick göra det själv - förklarar den unga kvinnan - jag sa till min styvmamma att jag inte tänkte flytta någon annanstans av en enkel anledning: huset var mitt och det var faktiskt de som var tvungna att flytta ut". Så, utan att fundera på saken, sparkade hon inte bara ut sin styvmamma, utan även sin pappa. Vilket dock fick henne att tvivla på huruvida hon hade överdrivit och därför bad hon användarna om råd för. Deras enade svar visade att hon hade rätt, om det nu någonsin varit någon som tvivlat på saken.

Vad tycker du om saken? Betedde hon sig på ett korrekt sätt eller kunde hon ha hanterat situationen annorlunda?

Advertisement