Hon säljer huset som hon hyr ut till sin bror utan förvarning: "Han hade slutat betala i ren protest"

sofia

06 April 2023

Hon säljer huset som hon hyr ut till sin bror utan förvarning: "Han hade slutat betala i ren protest"
Advertisement

Bandet mellan syskon är ett av de viktigaste man kan ha i livet. Vi har ofta fått höra att syskon är för alltid och att man inte kan bli av med dem. Detta band kan dock äventyras av många faktorer, varav en är ekonomiskt intresse.

Om ett syskon har ekonomiska svårigheter kan det bli frestat att utnyttja släktskapsförhållandet för att få pengar eller andra förmåner på den andras bekostnad. Detta kan leda till diskussion och konflikt och i slutändan förstöra relationen. Detta är vad som hände med en ung kvinna som valde att söka råd på nätet för att ta reda på hur hon skulle hantera situationen.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Kvinnan berättade att hon lät sin bror flytta in i hennes hyresrätt genom att skriva på ett hyreskontrakt. Hennes bror bad på grund av att han hade fyra barn att få byta ut varmvattentanken mot en ny. Den unga kvinnan höll med, men påpekade att hennes bror enligt det ursprungliga avtalet skulle stå för alla underhållskostnader för huset och trädgården. När hennes bror ville ha betalt för kostnaden för den nya tanken hänvisade hon till det ursprungliga avtalet och vägrade göra några ytterligare ändringar. Situationen gav upphov till stark diskussion, men den unga kvinnan bestämde sig för att inte prata mer om saken för att undvika ytterligare konflikt.

Därefter beslutade brodern att sluta underhålla huset som en form av protest. Medan huset var stabilt, var det inte särskilt estetiskt tilltalande, och de interna ledningarna var inte utformade för att hantera modern elektronik. Brodern hade bett om att få installera en ny brytbox, men kvinnan hade sagt nej och förklarat att hon inte hade råd då hon inte hade någon inkomst från huset. Som ett resultat började brodern bete sig illa och betala hyran för sent. "Jag försökte prata med honom, men han sa till mig att han var tvungen att köpa några saker till huset och att han hade problem med pengar. Därför bestämde jag mig för att sälja mitt hus och lyckades hitta en köpare på bara en vecka." förklarade kvinnan.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Min bror fick reda på det när han fick ett vräkningsbesked och ringde mig och frågade om det, så jag sa till honom att huset orsakade mig problem, att jag hade en möjlighet att tjäna lite pengar och jag tog den. Han sa att jag borde ha erbjudit honom chansen att köpa den, men jag sa att om han hade problem med att betala hyran, hur skulle han då kunna ta ett bolån? Han kallade mig ett monster och sa att han hade de pengarna och bara hade väntat på att bjuda på huset. Då påpekade jag det faktum att han hade kunnat börja med att betala hyran i tid. Han började smutskasta mig med hela vår familj. Några av dem ställde sig på hans sida, några av dem på min sida", avslutade den unga kvinnan och bad om råd på nätet för att förstå vem av dem som hade rätt.

Webben ställde sig på hennes sida och sa att det hennes bror hade gjort inte var okej: "Varför skulle du förlora pengar för att hjälpa honom? Det var snällt av dig att erbjuda hyra med rabatt och han uppskattade inte din gästfrihet. Du kan må dåligt för din svägerska och syskonbarn, men de är inte ditt ansvar," kommenterade en användare.

Tycker du också att vår huvudperson gjorde rätt?

Advertisement