Hon skickar in en jobbansökan för att arbeta på en skola år 1985 och får veta att hon fått jobbet först 37 år senare

av sofia

13 Oktober 2022

Hon skickar in en jobbansökan för att arbeta på en skola år 1985 och får veta att hon fått jobbet först 37 år senare
Advertisement

När man söker arbete provar man många olika vägar i ett försök att säkra en fast anställning som kan ge en anständig lön. Vi blir därför inte förvånade när vi hör om både unga och gamla som skickar flera dussintals cv:n till olika företag. Många av dessa förfrågningar faller ofta för döva öron utan att någonsin få svar och i slutändan tappar den jobbsökande personen hoppet och glömmer till och med bort att den har sökt en del jobb. En liknande historia hände med en 58-årig kvinna som hade ansökt som skolarbetare många år tidigare. Efter att inte ha fått något svar fortsatte kvinnan med sitt liv och glömde till och med bort den jobbansökan. Efter 37 år kom överraskningen.

via Il Messaggero

Advertisement
Facebook / Marcella Primiceri

Facebook / Marcella Primiceri

Marcella Primiceri, en 58-årig kvinna och ensamstående mamma, har fått möta många svårigheter i livet, inklusive sökandet efter ett stabilt och lönsamt jobb. Marcella trodde förstås inte att hennes liv plötsligt skulle ta en drastisk vändning vid nästan sextio, efter att ha provat allt och efter att ha emigrerat från Italien till Tyskland. Men ibland finns det berättelser som får ett lyckligt slut och efter nio år i ett främmande land fick Marcella ett samtal som gjorde att hon kunde återvända till Italien. Redan 1985 hade kvinnan skickat en ansökan om rollen som skolassistent i skolor i hennes område, utan att någonsin få svar. Efter många år hade hon till och med glömt bort att hon sökte, men det hade uppenbarligen inte förvaltningen och efter 37 år kallades Marcella till tjänst vid en skola i Brindisi, en hotell och restaurangskola.

Advertisement
Wikimedia / Not the actual photo

Wikimedia / Not the actual photo

Marcella hade arbetat som lantarbetare och flyttade till slut till Tyskland, ett land där hon hade hittat fler jobbmöjligheter: "Jag ville ge min yngsta son en bättre framtid. Mitt liv var inte enkelt. Det fanns många problem, men jag gav aldrig upp, lyckades alltid klara mig och kämpade för mina barn". Vändpunkten för henne kom sent, men som tur var kom den: "När de ringde mig berättade de att jag stod på listan för administrativ och teknisk personal vid utbildningsinstitutioner och statliga specialinstitut och skolor som skolarbetare. trodde jag att de drev med mig, men sedan satte de mig i kontakt med facket", berättar kvinnan.

Marcella är entusiastisk över sitt nya jobb: "Även om jag redan har arbetat på mitt nya jobb i över en månad verkar det fortfarande inte verkligt för mig. Det var en stor känsla, en dröm som jag aldrig trodde att jag någonsin skulle kunna uppfylla", säger Marcella.

Vi vill bara passa på att önska Marcella och hennes familj en ljus framtid!

Advertisement