En hemlös man promenerar i 16 km för att gå på en arbetsintervju och får ett erbjudande av en främling

av sofia

12 Juni 2023

En hemlös man promenerar i 16 km för att gå på en arbetsintervju och får ett erbjudande av en främling
Advertisement

Alltför ofta kan livet ställa oss inför utmaningar som kan tyckas oöverstigliga, men viljestyrka, uthållighet och hårt arbete kan hjälpa oss att övervinna även de mest svåra hindren.

Detta vet Jhaqueil Reagan väl, en kille på bara 18 år som var redo att gå drygt 16 kilometer till fots i snön i Indianapolis, USA, för en anställningsintervju för ett jobb med en minimilön. Medan han gick den långa vägen träffade den unge mannen krögaren Art Bouvier, från vilken han bad om vägbeskrivningar till adressen för intervjun. Art svarade att det var över 15 km bort och att det vore bättre att ta en buss.

via CNN

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Femton minuter senare fortsatte krögaren sin resa med bil och stötte återigen på Jhaqueil som fortfarande gick i snön.

Så han gick fram till honom igen och sa: "Du, du måste verkligen ta en buss för att hinna gå på den där intervjun idag", men killen svarade: "Jag har inte pengar till bussen." Jhaqueil var en hemlös man som sov på vänners soffa, efter att ha hoppat av skolan och letade efter ett jobb för att hjälpa sina bröder. Även om han inte visste den exakta rutten, hade han tagit sig ut på sin promenad två timmar i förväg för att komma dit i tid.

Imponerad av den unge mannens envishet erbjöd Art honom en tur i sin bil och beundrade hans arbetsmoral. När han kom till intervjuplatsen frågade Art honom om de kunde byta nummer, eftersom han ville se om han kunde erbjuda honom ett jobb på sin restaurang: "Så att hans dagliga promenad till jobbet skulle vara 5 km istället för 16", förklarade han.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Innan han släppte av honom frågade Art Reagan om han hade ätit och pojken svarade uppriktigt nej, så han gav honom också lite pengar för att kunna köpa lunch: "Jag tror att han var i chock. Jhaqueil Reagan kommer att börja jobba med oss ​​från och med måndag. Det var länge sedan jag träffade någon så ung med sådan arbetsmoral!" sa krögaren.

Art delade historien på Facebook och inlägget spred sig snabbt på sociala medier. Många användare har sedan dess erbjudit Reagan gratis busskort i ett år och krögaren hjälper honom till och med att hitta en lägenhet att hyra.

Den här historien lär ut några mycket värdefulla saker, vilka är att bra saker händer även i de värsta studerna, att man aldrig får tappa hoppet och alltid bör jobba hårt.

Advertisement