Bara 11 år gammal har hon redan två examina och ett IQ lika högt som Einstein

av sofia

18 Mars 2023

Bara 11 år gammal har hon redan två examina och ett IQ lika högt som Einstein
Advertisement

När du är yngre är du utrustad med en extraordinär intelligens. Alla barn är "blanka dukar" redo att skapa fantastiska konstverk med livets erfarenheter och studier som väntar dem. Men då och då finns det lite extra speciella barn som tar in informationen på lektionerna i skolan mycket snabbare.

Ett exempel på detta är den briljanta flickan Adhara Maite Pérez Sánchez, en mexikansk tjej på bara 11 år som redan har tagit två examina i ingenjörsvetenskap. Hon har dessutom en IQ som är högre än både Albert Einsteins och Stephen Hawkings.

via Milenio

Med tanke på hennes ålder borde Adhara gå på mellanstadiet, men hon har redan tagit en examen från två mexikanska universitet: en i industriell teknik i matematik vid UNITEC och en i systemteknik vid CNCI. Dessutom har hon redan blivit antagen för att läsa en forskarutbildning i astrofysik vid University of Arizona i USA. På mycket kort tid kommer den lilla flickan att kunna förverkliga sin största dröm, nämligen att resa till månen eller Mars.

Från en tidig ålder tvingades Adhara möta många problem i skolan, även från lärare som diskriminerade henne. När hon bara var tre år gammal upptäckte hon att hon hade Aspergers syndrom. Hennes tillstånd störde henne så mycket att hennes föräldrar bestämde sig för att erbjuda henne hemundervisning. Hennes mamma, Nallely Sanchez, är psykolog och förstod direkt att Adhara var väldigt speciell, så hon lät henne genomgå ett flertal olika tester som avslöjade hennes IQ på 162. Tänk bara att en person med ett överlägset intelligensmedelvärde (120) har en IQ på 130.

Advertisement

Tack vare hemundervisning har Adhara gjort enorma framsteg: "Fem år gammal avslutade hon grundskolan, vid sex och ett halvt gymnasiet. Och hon avslutade gymnasiestudierna på ungefär ett och ett halvt år", förklarar hennes mamma. "Och sedan kom dagen kom då jag avslutade min andra ingenjörsexamen", fortsatte Adhara. "Jag är oändligt tacksam mot min familj, som har stått mig nära hela tiden", tillade hon.

Efter ett flertal nationella och internationella utmärkelser håller den lilla tjejen nu på med en specialisering för att kunna fortsätta sin utbildning och bli astronaut i alla avseenden. Ett stort, men samtidigt litet underbarn, håller du inte med?

Advertisement