En tjej vägrar lämna plats åt en äldre kvinna på bussen och de flesta tycker att hon gjorde rätt

av sofia

03 Juli 2023

En tjej vägrar lämna plats åt en äldre kvinna på bussen och de flesta tycker att hon gjorde rätt
Advertisement

Att resa med buss kan vara obehagligt, speciellt om det rör sig om en lång resa. Det kan verkligen vara jobbigt att sitta i många timmar och det är också lätt att bli uttråkad. Dessutom kan en rutt med många kurvor också orsaka andra typer av besvär.

Av denna anledning gjorde en 22-årig tjej allt hon kunde för att försvara sin plats och publicerade ett långt inlägg på webben för att fråga om hon hade varit oförskämd för att ha avvisat en nästan 70-årig kvinnas begäran om att få sitta på hennes plats på bussen. Men låt oss ta en närmare titt på vad som egentligen hände.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Den unga kvinnan förklarade att bussresan orsakar henne illamående och fysiskt obehag, men - eftersom hon inte hade något alternativ för att ta sig till universitetet hemifrån - hittade hon ett sätt att hantera denna situation och tog ett piller mot åksjuka en halvtimme innan hon klev bord och reserverade alltid en plats vid fönstret eller dörren för att kunna få luft vid behov.

"Igår tog jag bussen för en 6-timmars resa. När jag kom till min plats märkte jag att den var upptagen av en kvinna, förmodligen i 70-årsåldern", förklarade hon. "Eftersom jag behövde sitta just där förklarade jag för henne att det där var min plats, eftersom jag hade reserverat fönstersätet, medan hon hade reserverat sittplatsen i gången. Hon bad om ursäkt, sa att hon hade trott att platsen var hennes och flyttade på sig. Vid det laget trodde jag att allt var utrett, men så var det tydligen inte", fortsatte hon.

Vid första hållplatsen skällde en kvinna som såg ut att vara i den äldre damens sällskap ut den unga kvinnan och talade om för henne att hon borde ha låtit den äldre kvinnan sitta kvar, eftersom fönstret ändå var stängt och att det därför inte skulle ha gjort någon skillnad. "Jag svarade att jag behövde den sittplatsen också och att om kvinnan ville ha en plats vid fönstret så borde hon boka den precis som jag hade gjort", sa tjejen. Men det hela slutade inte där.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Eftersom studentens svar tydligen ansågs vara oförskämt fortsatte kvinnan prata om hur unga människor idag är respektlösa mot äldre och liknande. Den unga kvinnan ignorerade henne och fortsatte resan sittandes på den plats som hon tilldelats. "Jag tycker inte att jag gjorde fel, eftersom platsen var min, och jag tycker inte att jag var respektlös", avslutade hon.

Många användare tog hennes parti med motiveringen att hon helt enkelt hade följt reglerna.

Vissa var dock solidariska med den gamla kvinnan och anklagade istället den unga kvinnan för att ha varit lite för hård. Vad skulle du ha gjort?

Advertisement