115 år gammal blir hon den äldsta kvinnan i USA

sofia

04 Januari 2023

115 år gammal blir hon den äldsta kvinnan i USA
Advertisement

Ingen av oss vet hur länge den kommer att leva på denna jord, men optimisterna hoppas alltid på att "leva till att bli hundra år gammal." Nåväl, en pigg mormor från Iowa har överträffat alla förväntningar och blivit den äldsta levande personen i USA.

Bessie Hendricks, som hon heter, firade ännu en födelsedag efter hundra då hon fyllde hela 115 år. Kvinnan föddes år 1907 och under sitt mycket långa liv hann hon se hela 21 presidenter i sitt land och 10 påvar, såväl som många andra händelser som hittills dokumenterats i historieböckerna.

via CNN

Advertisement

Förutom att vara den äldsta levande personen i USA, är Bessie Hendricks också den fjärde äldsta levande personen i världen, enligt Gerontology Research Group, som registrerar och certifierar super-hundraåringar, det vill säga personer som har fyllt 110 år eller mer...

På sin 115-årsdag föredrog Bessie att inte ha alla ljusen på tårtan, men det kanske inte egentligen behövs några krusiduller när man firar en sådan speciell stund med alla sina barn vid sin sida: Shirley, Joan, Roland (Ron), Glenda och Leon. Den äldsta bland dem är Joan Schaffer, som precis firade sin 90-årsdag en dag tidigare. "Jag vet inte hur jag ska uttrycka mina känslor, men det är underbart att fortfarande fira alla tillsammans", kommenterade Schaffer.

YouTube - KCCI

Alla hennes barn har uttryckt sin omtanke och beundran för sin mamma och kallat henne "en hård arbetare med ett hjärta av guld". Bessie uppfostrade sina småsyskon från 13-års ålder och därifrån lärde hon sig snabbt att ha tålamod och ta hand om barn med kärlek. Några år senare avslutade hon sedan sina studier och bestämde sig för att satsa på en karriär inom läraryrket. Bessie firade sin 115-årsdag på äldreboendet där hon för närvarande bor och tack vare hjälpen från de anställda på anläggningen.

Efter det att tårtan var uppskuren sjöng hennes barn hennes favoritlåt. "Hon älskar att sjunga. Vi älskar alla att lyssna på henne varje dag", säger Bessies son Leon Hendricks. "Hon brydde sig alltid om sin familj. Familjen kom först för mamma. Alltid", tillade han.

Ett känsloladdat ögonblick som har lämnat ett lyckligt spår i minnet hos denna kvinna och för alla de som kände henne. Det var en sann glädje att veta att hon lyckades nå ett sådant stort mål.

Advertisement