En 93-årig kvinna säljer allt och väljer att tillbringa sin ålderdom på ett kryssningsfartyg

sofia

01 December 2022

En 93-årig kvinna säljer allt och väljer att tillbringa sin ålderdom på ett kryssningsfartyg
Advertisement

De flesta av oss föreställer sig att leva på ett mycket "klassiskt" sätt under sin ålderdom. Kanske föreställer vi oss själva sittandes i en fåtölj hemma, med den efterlängtade pensionen och lugna dagar som ägnas åt någon hobby, som att läsa, sticka eller gå med i en bowlingklubb. En kvinna har dock valt en avgjort mer "äventyrlig" livsstil. Efter att ha blivit änka 1997 bestämde sig denna kvinna från Florida för att hedra sin avlidne mans önskemål och leva till sjöss för alltid. Hon sålde alla sina ägodelar och valde att spendera sin tjänstgöringstid ombord på ett kryssningsfartyg.

via Dailymail

Advertisement

Youtube - CBS Mornings

Lee Wachtstetter – eller helt enkelt "Mama Lee" – arbetade som sjuksköterska under flera årtionden. En dag träffade hon Mason Wachtstetter på en Hollywood-strand och de blev kära. Paret hade fyra vackra barn som de älskade att umgås med. Det var Mason som introducerade Mama Lee för kryssningar. Innan han dog bad Mason Mama Lee att aldrig sluta gå till sjöss och hon lovade att inte sluta.

Så - vid 86 års ålder - sålde Mama Lee sitt hem med fem sovrum i Fort Lauderdale, Florida, USA, och flyttade in i en hytt ombord på ett lyxigt kryssningsfartyg. Idag, vid 93-års ålder, fortsätter den gamla kvinnan att leva sitt drömliv runt om i världen. Änkan, som ofta åkte på kryssningar med sin man under deras 50-åriga äktenskap, bodde på ett Holland America Line-fartyg. Hon flyttade sedan till Crystal Serenity och lever än i dag på detta fartyg med 1 070 passagerare.

Pexels - Not the Actual Photo

Några av fartygets 655 besättningsmedlemmar har börjat kalla henne Mama Lee: "Ingen kan uttala mitt efternamn, så det går bra för mig", sa hon. Lee Wachtstetter går sällan iland utan håller kontakten med sin familj via dator och besöker dem när fartyget lägger till i Miami.

Naturligtvis saknar hon sina barn och sju barnbarn, men "de har sina egna familjer, jag vet att de har det bra och de gör det som är rätt för dem", förklarade hon. Sedan hon gick ombord har Wachtstetter gjort över 200 kryssningar, inklusive 15 kryssningar runt jorden, och besökt mer än 100 länder. Kaptenen och besättningen berättar att Mama Lee älskar att dansa. Hon dansar varje dag, vilket kan vara en av anledningarna till att hon ser så ung och glad ut. Enligt Mama Lee är hon så bortskämd på skeppet att hon aldrig haft en sjukdag. Besättningen ser till att hon har allt hon vill ha och behöver. "Jag lever ett fantastiskt liv och jag är säker på att min man skulle vara glad över jag hållt mitt löfte", sa hon.

Advertisement