Medan hon är gravid med tvillingar upptäcker hon att hon väntar ett tredje barn 10 dagar efter det att de första blivit befruktade

sofia

30 November 2022

Medan hon är gravid med tvillingar upptäcker hon att hon väntar ett tredje barn 10 dagar efter det att de första blivit befruktade
Advertisement

När du upptäcker att du väntar barn känner du en obeskrivlig känsla. Att upptäcka att du väntar tvillingar är verkligen en chockerande men glädjefylld händelse. Men vad händer om det visar sig att du väntar inte bara två, utan tre barn? Ångesten tredubblas säkert, liksom kärleken till barnen på väg. Charlotte vet något om den saken, en mamma till tre tvillingflickor som har lyckats samla ett anständigt antal följare på TikTok för sin unika och sällsynta historia. Faktum är att mamman blev gravid med den trillingsystern cirka 10 dagar efter de att hon redan hade blivit gravid med de andra två småsystrarna!

via Cafemom

Advertisement

TikTok / tamingtriplets

Hittills har Charlotte mer än 1,8 miljoner fans, som har sett henne dela alla svåra och underbara stunder i det dagliga livet med sina tre små bebisar sedan dag ett. Ibland delar hon med sig av sina favoritknep för föräldraskap, andra gånger berättar hon några "konstiga" historier om hur det är att ha flera barn. Men den mest kända historien på hennes TikTok-kanal är verkligen det märkliga men sanna sättet på vilket Charlotte kom att få trillingar.

Hon förklarade att medan hon tekniskt sett födde trillingar, var de inte alla befruktade samtidigt. Enligt mamman var hon först gravid med tvillingflickor innan hon blev gravid igen med en annan flicka cirka 10 dagar efter att de två första småsystrarna blev till. "Det var otroligt, jag fick veta det tack vare min läkare, som misstänkte att en trilling var "yngre" än de andra. Hans misstankar bekräftades med flera ultraljudsundersökningar. Min gynekolog övervakade noga hela graviditeten och gjorde ultraljudsundersökningar varannan vecka. För visso nådde det tredje barnet varenda milstolpe som förväntat. Den enda skillnaden är att barn nummer 3 låg något efter sina systrar, men inte på ett sådant sätt att det betydde att hon var undernärd eller kämpade”, förklarade Charlotte.

TikTok / tamingtriplets

Denna typ av fenomen kallas superfetation, det förekommer sällan och uppstår när tvillingar är 10 eller 11 dagar äldre än den tredje. Detta är en ovanlig händelse, som ser ut precis som en andra graviditet som börjar omedelbart efter den första pågående. Det är därför barn som föds efter superfetation ofta betraktas som tvillingar: de kan födas under samma förlossning, samma dag.

Vad ska man säga, detta är garanterat en historia som man inte hör varje dag!

Advertisement