x
Den här kvinnan har slagit ett stort…
Hon tar på sig en elegant klänning för att fira deras 1-årsdag: pojkvännen tar med henne till en snabbmatsrestaurang Han kommer för sent till jobbet för första gången under 7 års karriär och får sparken med omedelbar verkan

Den här kvinnan har slagit ett stort rekord: som 82-åring är hon den mest långlivade flygvärdinnan i världen

19 September 2022 • Av sofia
3.386
Advertisement

"Välj ett jobb du tycker om och du kommer aldrig att arbeta", lyder ett välkänt uttryck. Och det är verkligen sant: de som förvandlar sin passion till sitt yrke säger sällan att de är trötta på att arbeta och skulle aldrig vilja gå i pension.

Ett bra exempel är Bette Nash, en 86-årig flygvärdinna som fortfarande är i tjänst och har flugit regelbundet i över ett halvt sekel. Kvinnan hamnade till och med i Guinness rekordbok, eftersom hon - tack vare sin 65-åriga karriär - utsågs till den äldsta flygvärdinnan i världen.

via: ABC

Bette började sin karriär den 4:e november 1957, när hon tjänstgjorde sin första dag ombord på Eastern Air Lines. Ett mycket viktigt ögonblick för kvinnan som sedan det datumet tillbringat mer tid på flyg än på land. Efter flera övergångar från ett företag till ett annat blev Bette permanent anställd på American Airlines.

Juryn i Guinness rekordbok klassade henne som kvinnan med den längsta karriären som flygvärdinna någonsin, med 64 år och 61 dagars oavbruten tjänst vid tidpunkten för verifieringen. Som nyss nämnts är Bette fortfarande aktiv som flygvärdinna på American Airlines. Kvinnan tillbringade större delen av sin karriär med att arbeta på linjen New York-Boston-Washington, vilket gjorde att hon kunde återvända hem på kvällen för att ta hand om sin son.

Bette förklarade att flygvärdinnor måste uppfylla flera krav tidigt i sin karriär. "Du var tvungen att ha en viss längd och vikt. Det var svårt. Om du tog på dig några kilon, var du tvungen att åtgärda det direkt," minns hon.

Nästan 65 år senare har många saker förändrats i hennes bransch, men karriären har fortsatt. Bette går fortfarande utbildningar för flygvärdinnor som krävs av Federal Aviation Administration och fortsätter att välkomna passagerare ombord.

Ett perfekt exempel på envishet och viljestyrka som, vi hoppas, kommer att kunna fortsätta under lång tid framöver.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack