En mamma ber sina gäster att ta av sig skorna innan de kommer in i huset

av sofia

04 December 2022

En mamma ber sina gäster att ta av sig skorna innan de kommer in i huset
Advertisement

Finns det något du aldrig skulle ge upp, men som för många är riktigt konstigt? Var och en av oss har en vana, ett sätt att göra och seder som är helt normala i våra ögon, men kanske inte för andra. Försök att fundera ett ögonblick på vad din kan vara och vad du i vissa fall har fått kritik för eller som folk har skämtat om.

Vi vet inte hur du känner, men mamman som är huvudpersonen i den här historien har fått många negativa åsikter för en begäran som hon gör till sina gäster. Låt oss förklara närmare.

via Daily Mail

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

I ett inlägg publicerat på Mumsnet berättade mamman i fråga om sin vana, delad med släkt och vänner, som utsatt henne för många skämt och kritik. Kvinnan berättade om hur hon, när gäster kommer till hennes hem, ber dem att ta av sig sina skor innan de går in. För henne en mycket normal begäran, men dock inte var för många andra.

Författaren till inlägget förklarade att hon inte anser sig vara överdriven när det gäller renlighet, hon gillar helt enkelt att gå barfota när hon är hemma och vill inte att utomstående människor ska "smutsa ner" hennes golv genom att gå in med skor som trampat på smuts och bakterier ute.

"Det är något jag gillar och många av mina vänner accepterar det, jag omsätter det personligen i praktiken när jag besöker någon - förklarade kvinnan i inlägget - synd att vissa familjemedlemmar anser att det är en överdrift och blir upprörda".

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Bland de många användare som har läst inlägget har en stark debatt väckts och många har sagt att de är emot hennes val, med tanke på att det dels är respektlöst mot gästerna och dessutom smaklöst. "Jag gillar inte tanken på att behöva balansera osäkert i någon annans hus medan jag kämpar för att ta av mig skorna - kommenterade en person - och jag gillar inte tanken på att behöva lämna dem i hallen och spendera kvällen i strumpor utställda. Det är helt klart oelegant."

Däremot fanns det några som var överens med kvinnan och som menade att det inte är nödvändigt att gå barfota utan att det även finns de som ställer tofflor till gästernas förfogande så att de kan ha dem på sig hela kvällen. "Vi har en dotter på 2 år som håller på att lära sig krypa och det är så svårt att hålla allt rent - skriver en användare - jag föredrar att våra gäster inte kommer in i huset med skor, det skulle vara ohygieniskt och vår lilla tjej skulle krypa runt i den smutsen". Och så vidare med många andra kommentarer och överväganden i detta avseende.

Vad tycker du: delar du hennes vana eller låter du dina gäster bestämma själva?

Advertisement