"Jag lånade ut 4 500 till min kompis och nu kräver hon att få bo hemma hos mig, annars kommer hon inte att lämna tillbaka dem"

av sofia

27 Oktober 2022

"Jag lånade ut 4 500 till min kompis och nu kräver hon att få bo hemma hos mig, annars kommer hon inte att lämna tillbaka dem"
Advertisement

Vänskap är ett mycket värdefullt band, men också ett mycket svagt sådant. Liksom alla mänskliga relationer måste den vara ömsesidig och baseras på uppriktighet, respekt och förståelse. Tyvärr är det inte alltid så och vi blir ofta besvikna på människor som vi trodde var nära vänner, speciellt när det handlar om pengar.

En ung engelsk kvinna vet något om den saken och har bett människor på nätet om råd för att förstå hur hon ska hantera den svåra situation hon hamnat i efter att ha lånat ut en stor summa pengar till en vän till henne.

via Mumsnet

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

För två år sedan beviljade den unga kvinnan ett lån på 4 500 euro till en vän till henne som befann sig i en svår ekonomisk situation eftersom hon inte lyckades säga upp hyreskontraktet i slutet av sin högskoleexamen som hon hade tänkt göra. "Hyresvärden hade inte varit tydlig och jag stöttade henne och fanns nära eftersom jag hade upplevt en liknande upplevelse. Jag bodde tillfälligt hemma hos mina föräldrar och hade möjlighet att spara pengar, så jag hjälpte mer än gärna till", förklarade huvudpersonen i den här historien.

Men när kvinnan i berättelsen bestämde sig för att köpa ett hus och behövde de utlånade pengarna, var svaret från den så kallade vännen inte vad hon hade hoppats på.

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

"Jag förlorade respekten för henne eftersom det datum vi kommit överens om för att återbetala mig hade passerat för länge sedan. Hur som helst är jag verkligen mållös över att hon sa att hon bara kan betala tillbaka om hon flyttar in i mitt nya hem. Jag vill absolut inte bo med henne på grund av hur hon betedde sig och jag känner att det hon gör inte är korrekt”, förklarade tjejen.

"Jag har skrivit ett kontrakt, men jag är rädd att det är meningslöst. Jag har inte råd att ge upp pengarna eftersom jag behöver dem till mitt hus", avslutar hon och frågar sedan människor på nätet om råd. Användarna höll helt och hållet med henne och rådde henne att lösa ärendet med lagliga medel: "Det här är inte en vän, rådfråga en advokat: processen för mindre mål är utformad för att vara relativt enkel att genomföra," skrev en användare.

Vad tycker du om saken?

Advertisement