x
Hon målar sin ytterdörr rosa, men…
Hon ser ett par vars kreditkort blir avvisat och erbjuder sig att betala för dem: En nyfödd bebis hittas på gatan med ett brev som säger att föräldrarna är för fattiga för att ta hand om henne

Hon målar sin ytterdörr rosa, men grannarna klagar: "Vi är faktiskt inte på Disneyland"

13 November 2022 • Av sofia
2.763
Advertisement

Det finns inget roligare än att äga sin egen bostad för att möblera och renovera efter eget tycke, även om man ofta måste respektera bostadsrätts- eller stadsreglerna. Miranda Dickson, en 48-årig kvinna från Edinburgh i Skottland, med två barn att försörja, fick reda på detta efter det att hon tagit ett lite vågat initiativ. Kvinnan riskerar ett mycket högt bötesbelopp på 20 000 euro för att ha målat ytterdörren till hennes hus rosa som ligger i New Town, på en gata med georgianska hus som sedan 1995 har hamnat på Unescos världsarvslista och därför fattas besluten av kommunen.

via: BBC

Faktum är att det finns särskilda kommunala bestämmelser som fastställer vilka förändringar som kan göras på fastigheterna i detta område. Kvinnan kritiserade staden för dess "föråldrade" regler. Huset ärvdes av Miranda Dickson 2019 från hennes faräldrar, men designers från Edinburgh City Council har motsatt sig den nya dörrfärgen och insisterar nu på att den ska målas vit. Miranda tycker dock att anmälan är "larvig". "Faktum är att dörren ofta drar till sig uppmärksamhet från förbipasserande, där många Instagram-användare stannar för att posera för en bild framför den", berättar Miranda.

Däremot tycker inte grannarna likadant. Bill Giles, 86, sa att hans grannes kitchiga dörr är en "verkligen hemsk" färg som "inte passar" grannskapets estetik: "Vi är inte på Disneyland, det är smaklöst", säger Bill. Tydligen stödde Edinburghs kommunfullmäktige grannarnas protester och motsatte sig färgen och sa att dörren "inte överensstämmer med den skyddade byggnadens historiska karaktär."

"Det finns städer i Storbritannien som Bristol, Notting Hill och Harrogate som är väldigt färgglada. Att komma hem och se min ytterdörr ger mig glädje, jag är stolt över den. Det är mitt hem, jag borde vara fri att inreda det som jag vill”, kommenterade Miranda. Kommunen har dock meddelat henne genom ett brev att hon måste måla om dörren med en mer passande färg som ska vara "mörk och mjuk". Dickson sa att det i brevet stod att hennes dörr var "chockrosa", men den är faktiskt ljusrosa. "Brevet instruerar mig dessutomatt måla den vitt, vilket strider mot riktlinjerna för den mörka, dämpade färgen. Det är löjligt", konstaterade Miranda.

Så småningom sa kvinnan att hon planerade att måla om dörren mörkröd. Vad tycker du om hela den här historien? Ger det rosa på Mirandas dörr en touch av livlighet eller är det dålig smak?

Tags: WtfHusBerättelser
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack