En byggare river ett hus värt 600 000 euro medan ägarna är på semester

av sofia

13 April 2023

En byggare river ett hus värt 600 000 euro medan ägarna är på semester
Advertisement

Att renovera sitt hem är en väldigt rolig men samtidigt väldigt påfrestande uppgift. Det är nödvändigt att hitta rätt folk för jobbet, upprätta en budget, följa arbetet och se till att det blir som man hade tänkt sig, naturligtvis genom att följa alla gällande regler för just det området man är bosatt i.

När man har hittat ett lämpligt byggföretag för att utföra arbetet, är oftast huvuddelen gjord och allt som återstår är att vänta på att det blir klart, betala det överenskomna priset och njuta av sitt nya hem. Detta är i alla fall hur det borde vara. Tyvärr blir det dock inte alltid så och det som hände en man som bor i England är verkligen otroligt och vi kommer nu att förklara varför.

via BBC

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

Huset som är värt över 600 000 euro och ägs av Jay Kurji revs medan han och hans familj var på semester. Fastigheten är belägen i Stoneygate, Leicester och har rivits av byggherren som hade beslutat att avbryta det utförda arbetet. Trots att ägaren kontaktade polisen fick han veta att det inte var ett brottmål.

Grannar i området bevittnade det otroliga scenariot då väggarna förstördes med en grävmaskin. Senare framkom anledningen till den chokerande gesten och man upptäckte faktiskt att byggaren hade agerat av hämnd, eftersom ägaren hade vägrat att betala honom ytterligare 3 500 pund utöver det överenskomna priset. Kurjis hus lämnades utan tak och totalförstördes, vilket lämnade familjen i en svår och frustrerande situation.

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

Kurji, som är 40 år gammal och arkitekt för ett IT-företag, förklarade att han köpte huset förra året: "Vi ville ha många ändringar gjorda så att det kunde bli vårt hem. Vi ville ha en tillbyggnad på två extra våningar, ett nytt tak, ett nytt elsystem och att det var mer miljövänligt. Det är en mardröm, tyvärr valde jag den sämsta byggaren", förklarar han.

"Jag hade åkt på semester och var 350 km bort när allt hände. Jag kontaktade polisen som sa att det var en civil tvist och inte ett brottmål", fortsatte han.

Den här historien visar verkligen vikten av att förlita sig på seriösa och pålitliga yrkesmän inom byggbranschen och kanske att vistas i området så mycket som möjligt innan för att kontrollera att allt går enligt planerna. Hur skulle du ha betett dig om du varit i hans situation?

Advertisement