x
Han fortsätter att odla sin mark trots…
De retar henne för att hon har acne - en tonåring berättar sin historia på sociala medier för att utmana mobbarna En 22-årig man tackar nej till 8 timmar om dagen för 480 euro i månaden:

Han fortsätter att odla sin mark trots att han är 105 år gammal: "Jag har inte för avsikt att sluta"

17 September 2022 • Av sofia
4.582
Advertisement

För många människor är livet ett andetag, andra "slösar bort" det genom att enbart iaktta händelseförloppet, vägra ändra riktning eftersom de inte orkar möta det "nya" som väntar dem, ytterligare några förstår dess sanna innebörd och lyckas njuta av det varje dag och göra det de gillar mest.

Mr Earl Mallinger är ett mycket tydligt exempel på detta. Vid den ärevördiga åldern av 105 år är den pigga gamle mannen från USA den äldsta bonden i världen som fortfarande arbetar och har några kloka råd att ge till andra om hur man kan leva ett långt och lönsamt liv.

via: CBN

Mr. Earl tar hand om sin 1 000 hektar stora gård i Minnesota som han har hållit frisk under alla dessa år. Han hävdar att motion och friluftsliv har bidragit till att hålla honom aktiv. "Fortsätt röra på dig, för när du väl släpper taget kommer det att gå väldigt snabbt", hävdar den äldsta sockerbetsodlaren i landet. Den pigga hundraåringen har odlat åkrar sedan 1932 och har inga planer på att gå i pension.

"Jag har aldrig slutat odla för det är väldigt roligt. Jag älskar den friska luften och jag älskar att se grödorna växa och se vad Gud har gjort. Du måste ha en mycket stark tro när du har ett litet frö och du får en gröda som denna.”, säger han.

Idag sköter Earl av förklarliga skäl inte så mycket med det tyngsta arbetet i företaget, men han fattar ändå alla beslut. Trots allt har han bestämt sig för att ge värdefulla råd till unga bönder som vill börja arbeta på fälten precis som han. "Om du inte har ärvt marken från dina föräldrar, börja smått. Arbeta hårt och spendera inte för mycket pengar så kommer du att bli framgångsrik", säger han. "Kom ihåg att vi är i Guds händer och du måste se till att han alltid är med dig".

En envis man, full av liv och, om än 105 år, med en mycket ung själ. Vi borde alla ta ett exempel för att muntra upp oss och inse vad livet bestämmer sig för att erbjuda oss. Under tiden kan vi bara gratulera honom och önska honom det bästa under resten av hans tillvaro.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack