Hon blir kritiserad för sin figur, men hennes mogna svar tystade ner allt onödigt hat

av sofia

27 April 2023

Hon blir kritiserad för sin figur, men hennes mogna svar tystade ner allt onödigt hat
Advertisement

I sociala mediers värld möts inte alltid stunder av glädje med uppskattning av andra. Ibland kan man råka ut för kränkande och grymma kommentarer som har som mål att såra och förödmjuka den som delar något om sig själv. Det här är vad som hände Madison Haulter, en 18-årig tjej som la upp bilder på sig själv från balen med sin pojkvän Tre Booker.

Istället för att få komplimanger och lyckönskningar fick Madison kritik från så kallade body-shamers, som förolämpade henne för hennes fysiska utseende. Men låt oss kika på historien i detalj och hur den unga kvinnan reagerade på dessa provokationer.

via Today

Advertisement

Madison och Tre, både 18-åringar och inne på sitt sista år på Pike High School i Indianapolis i USA, var glada över att dela sina underbara balfoton på Twitter. De förväntade sig dock inte att få så mycket grym kritik. "En tjej skrev: 'Vad härligt att han älskar dig även om du är tjock, wow', följt av andra användare som lade till kränkande kommentarer om min kropp", berättar Madison. Tjejen såg dessa tweets endast efter det att hennes roliga kväll på balen hade tagit slut, men kände sig sårad av de orden. Hon har dock bestämt sig för att inte svara med ilska på dessa mobbare.

"Jag är övertygad om att vi inte bör bemöta hat med hat. Jag har inte skrivit något oförskämt till henne och jag har också bett mina vänner att inte ingripa", förklarade hon. Madison har visat en mognad och visdom som många av oss saknar även i vuxen ålder. Hon förstod att den enda bedömningen av henne som betyder något är hennes egen. "Det viktiga är att känna sig själv och älska sig själv", säger hon.

Advertisement

Slutligen skrev Madison en tweet för att avsluta. "Jag förstår inte hur man kan vara oförskämd mot människor som man inte ens känner", skrev hon.

Till och med hennes egen pojkvän svarade: "Du är inte tjock baby, du kom till världen för min skull. Du är perfekt, jag skulle kunna titta på dig hela dagen", skrev han. Madison och Tre har lärt alla en viktig läxa och det är att det enda sättet att vinna mot hat är kärlek, gentemot sig själv och mot andra.

Advertisement