En familj bokar ett hotellrum och hittar en tavla som avbildar deras son

av sofia

23 April 2023

En familj bokar ett hotellrum och hittar en tavla som avbildar deras son
Advertisement

Hur skulle du reagera om du när du återvände från en semester råkade ut för en oroande och mystisk slump? Det är frågan som Jennie Stevenson, en trebarnsmamma som hade en märklig upplevelse inne på en Airbnb på landsbygden, ställde sig själv.

Kvinnan delade i ett inlägg som delades på Twitter hur hon upptäckte att hennes yngre son, Barney, 8, hade en dubbelgångare porträtterad i en målning av en svensk konstnär som levde för ungefär ett helt sekel sedan. Hur reagerade familjen? Låt oss ta reda på det tillsammans.

via Today

Advertisement

Jennie berättade historien om ett märkligt sammanträffande som involverade hennes son Barney på deras resa tillbaka från landsbyggden. "Vi tog en paus på en Airbnb på landet eftersom barnen började tröttna och slogs i bilen", förklarade mamman. Familjen Stevenson, som bor i Sverige, lämnade sitt bagage vid stugan och gick runt i det anrika huset dekorerat med blommiga tapeter.

Jennie fick rysningar när hon såg att gästrummet var låst från utsidan, men ännu mer oroande var hennes dotters upptäckt... Medan de åt middag med sina två andra barn, lade Dita, 14 år gammal, och 11-åriga Morty märke till ett tryck av en målning av Carl Larsson, en svensk konstnär som dog 1919. "Min dotter sa plötsligt till mig: 'Mamma, titta! Det är Barney på väggen klädd som en flicka!'" berättar Jennie.

Advertisement

Alla tittade och var överens om att den lilla flickan på bilden var identisk med sonen. "Han gör alltid det där ansiktsuttycket när jag ber honom att le på bild, han har samma intensiva allvarliga blick," kommenterade Jennie. Mamman twittrade ett foto av Barney bredvid tavlan och skrev: "Vi kom till ett isolerat B&B och hittade en målning av en liten flicka som ser exakt ut som vår lille son. Allt kommer förmodligen att vara okej"

En person lade de två bilderna ovanpå varandra och visade hur ansiktena var praktiskt taget identiska, och kommenterade Jennys inlägg: "Kan du inte komma därifrån?". Jennie sa dock att hon var road av den bisarra likheten och inte rädd: "Vi är rationella människor, vi tror inte på sådana här saker", skämtade hon.

Berättelsen spred sig snabbt på nätet och gjorde männisor nyfikna. Men finns det en rationell förklaring till detta sammanträffande eller är det något mer mystiskt som ligger bakom?

Advertisement