Ett pizzabud räddar en 3-årig flicka från att frysa ihjäl

av sofia

20 April 2023

Ett pizzabud räddar en 3-årig flicka från att frysa ihjäl
Advertisement

Det kan hända alla möjliga saker under en arbetsdag. En dag går allt smidigt och en annan dag kämpar du med olika typer problem. När ödet har bestämt att något ska gå fel gör det helt enkelt det och på sätt som nästan "överskrider det möjliga". Men det är bara så kallade "dåliga dagar" medan de flesta andra dagarna under arbetsveckan består av helt vanlig rutin.

Vi garanterar att det som hände huvudpersonen i denna berättelse är en unik händelse som knappast kan hända två gånger under en livstid.

via Youtube

twentysixcats/Flickr - Not the actual photo

twentysixcats/Flickr - Not the actual photo

Allt hände inom loppet av några timmar. En kall, blöt kväll i Michigan lyckades en 3-årig tjej på något sätt smyga sig ut ur sitt rum och tog sig ut på gatan. Den lilla flickan kröp runt på Grand Rapids parkeringsplatser, nyfiken på allt i sin omgivning. Hennes föräldrar hade inte lagt märke till något.

Den lilla flickan var rädd och framför allt kall. Hon hade bara på sig en tunn T-shirt, en blöja och ett par korta strumpor.

Som tur var befann sig en man där i närheten på grund av ett jobb han utförde och lade märke till den där myckat ovanliga situationen.

Advertisement
Ett pizzabud räddar en 3-årig flicka från att frysa ihjäl - 3

Gabe Botello levererade pizzor precis i det grannskapet, hade precis avslutat en leverans och stod utanför sin bil. Bara för ett ögonblick hade han trott att han såg siluetten av en bebis som kröp i mörkret på gatan.

Som pappa till 7 barn blev han orolig och bestämde sig för att undersöka den ovanliga situationen trots att han egentligen skulle fortsätta sitt arbete. Och tur var väl det.

Han hittade faktiskt en liten flicka nära en fabrik tvärs över gatan, ihopkrupen mellan två betongväggar på en lastplattform.

FOX 17 WXMI/Youtube

FOX 17 WXMI/Youtube

Han hade omedelbart tagit upp den lilla flickan i famnen och virat in henne i sin tröja och sedan lagt henne i bilen och låtit henne dricka lite vatten. Han hade försiktigt masserat henne för att trösta henne. Den lilla flickan var utmattad, rädd och ste, men hon mådde bra.

Mannen hade sedan kontaktat både sjukvård och polis. Inom en kort stund hade poliserna lyckats spåra den lilla flickans hus och lämnade tillbaka henne i famnen på hennes intet ont anande mamma som inte hade märkt något då hon låg och sov och var övertygad om att hennes dotter gjorde samma sak.

Det var en obehaglig händelse som dock lyckligtvis inte fick några allvarliga konsekvenser. Gabe uppmanade människor att inte vara "dömande" mot den där mamman, utan att snarare försöka visa förståelse: "Barn är snabba och lyssnar inte alltid, det viktiga är att den lilla tjejen mår bra nu".

Kloka ord från en heroisk man som gjorde rätt val genom att ta på sig en börda som "inte var hans". Vad tycker du om saken?

Advertisement