En flicka föds med 100 tumörer och har väldigt få chanser att överleva, men efter 18 månader försvinner de äntligen och hennes liv är räddat

av sofia

29 Augusti 2022

En flicka föds med 100 tumörer och har väldigt få chanser att överleva, men efter 18 månader försvinner de äntligen och hennes liv är räddat
Advertisement

Att få barn är en obeskrivlig känsla. De som starkt önskar det och bestämmer sig för att bli föräldrar, vill inget hellre än att leva i lugn och ro tillsammans med sitt barn, att barnet är friskt och att det växer upp starkt och tryggt. I många fall blir det så, men det finns också familjer som tvingas möta svåra situtationer innan de kan uppnå balans.

Paret vi ska berätta om nu vet verkligen något om den saken eftersom de, när deras andra barn Rachael föddes, ställdes tvingades möta en fruktansvärd situation: den lilla flickans kropp var full av tumörer och läkarna hade hade inga större förhoppningar om hennes överlevnad. Låt oss berätta hennes historia.

via Mirror

Advertisement
Kourtlyn Lott/Flickr - Not the actual photo

Kourtlyn Lott/Flickr - Not the actual photo

Katie och Simon Young bor i Bedford och är föräldrar till två vackra barn: Henry och Rachael. Den sistnämnda har tvingats möta en hel del svåra motgångar redan när hon först kom till världen. Faktum är att bara några veckor efter födseln var hon tvungen att påbörja kemoterapi på ett sjukhus i Cambridge eftersom hon föddes med ett svårt fall av infantil myofibratos, ett sällsynt tillstånd där hennes lilla kropp hade drabbats av 100 tumörer. Varje organ hade drabbats av sjukdomen och även om alla var godartade, var läkarna tvugna att göra det omöjliga för att ge lilla Rachael hopp om livet. Så, utan att tänka alltför mycket, bestämde sig hennes mamma och pappa för att påbörja en lång behandling.

"Min graviditet hade varit lugn och fridfull, - berättar mamman - jag hade aldrig stött på några problem och ingenting tydde på att något var fel. Sedan när Rachael föddes talade läkarna om för oss att hennes hälsotillstånd inte var det bästa och att oddsen för hennes överlevnad var minimala. Allt detta framför allt för att vårt barn hade en mycket sällsynt sjukdom och läkarna som tog hand om henne inte hade några fall att jämföra hennes med och därmed inte visste hur de skulle behandla henne”.

Advertisement
Rawpixel - Not the actual photo

Rawpixel - Not the actual photo

Att behöva genomgå alla dessa behandlingar var inte lätt för den lilla flickan och hennes kropp reagerade inte alltid bra, men efter 18 månader hände det som mamman Katie själv beskriver som ett mirakel. "Sjukhuspersonalen kunde inte hitta en förklaring. Alla tumörer, små som stora, hade försvunnit och Rachael började leva normalt utan att ha några problem - förklarade kvinnan - Naturligtvis måste hon var tredje månad genomgå kontroller för att verifiera att det inte finns några återfall, men situationen verkar för tillfället stabil. Det var ett riktigt mirakel ".

Lilla Rachael kämpade så gott hon kunde för att överleva, hon visade sin stora viljestyrka redan från en väldigt ung ålder och vi hoppas att denna envishet alltid kommer att finnas hos henne genom hennes vandring i livet. Vi vill bara önska henne all lycka i livet.

 

Advertisement