x
De retar henne för att hon har acne…
Han får inte betalt för övertid så han går hem tidigare och lämnar företaget mitt i en nödsituation Han fortsätter att odla sin mark trots att han är 105 år gammal:

De retar henne för att hon har acne - en tonåring berättar sin historia på sociala medier för att utmana mobbarna

17 September 2022 • Av sofia
763
Advertisement

Tonåren är kanske den mest känsliga fasen i en människas liv: det är en avgörande passage mellan barndomen och vuxen ålder. En period full av hormonstormar, humörsvängningar, första kärlekar och besvikelser. Alla som redan har mött den kommer säkert att minnas de åren på ett bitterljuvt sätt, och tenderar att le åt de bekymmerslösa ögonblicken och förstå varifrån de första "komplexen" som kan följa med en person för resten av livet kommer.

Förändringar i utseendet är faktiskt en av de största smärtpunkterna i tonåren och detta kan orsaka hud problem som kallas "ugndomsakne". Vi berättar om Mattèa, en tjej som delade med sig av sin historia om hur hon blir retad och utsätts för elaka kommentarer på grund av detta.


I de flesta fall måste tyvärr unga människor som drabbas av denna störning inte bara hantera hudproblem och estetiska obehag, utan också psykiska, på grund av att de ständiga retas av jämnåriga som kanske är mer lyckligt lottade när det gäller hudhälsa, men saknar empati och är okänsliga.

Mattèa, en 16-årig tjej som kämpar mot ungdomsakne, vet något om det. Den unga kvinnan tvingas dagligen möta sina klasskamraters hånfulla blickar och användares föraktfulla kommentarer på webben, men hon har bestämt sig för att reagera och visa världen sitt verkliga utseende och sin skönhet trots den svåra form av akne som hon lider av.

Mattèa har bestämt sig för att öppna ett konto på TikTok och publicera en video där hon berättar om sitt dagliga liv och de svårigheter hon tvingas möta på grund av sitt hudproblem. Det klippet, förutom att det blivit viralt på väldigt kort tid, visade sig vara terapeutiskt för den unga kvinnan, som kände sig lättad över att uttrycka sin besvikelse mot människor som känner sig berättigade att reta henne, så hon bestämde sig för att fortsätta.

I många videor berättar den unga kvinnan om de hånfulla kommentarerna som lämnats under hennes sociala profil. På mycket kort tid började dock Mattèa få stöd och berättelser från andra killar och tjejer i liknande situationer. Hennes inlägg har inspirerat många andra tonåringar att inte låta sig tryckas ned av mobbarnas elaka kommentarer, utan att visa sig för den man är, för bara de som är riktigt starka kan stolt visa upp sina svagheter.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack