Som liten blev hon mobbad för sitt röda hår, men som vuxen lyckades hon ta revansch just på grund av detta

av sofia

01 Oktober 2023

Som liten blev hon mobbad för sitt röda hår, men som vuxen lyckades hon ta revansch just på grund av detta
Advertisement

Skolperioden är utan tvekan en av de viktigaste i varje människas liv. Det är ögonblicket då man formas, under vilken man lär sig många saker och börjar skaffa sina första livserfarenheter. Vi vet också att det är det ögonblick då barn, men särskilt ungdomar, kommer att behöva möta sina första konflikter med sina kamrater och lära sig att hantera det hemska fenomenet mobbning för de som tyvärr blir utsatta.

Detta hände huvudpersonen i den här historien, som var måltavla under mycket lång tid på grund av färgen på hennes hår. Låt oss berätta mer om henne.

via Daily mail

En inte helt enkel tonårsperiod...

En inte helt enkel tonårsperiod...

jessicaashley/Instagram

Jessica Gagen är 27 år gammal, ursprungligen från Skelmersdale, Lancashire, och har blivit mycket känd, men innan vi avslöjar anledningen till hennes ryktbarhet vill vi berätta vad som hände under hennes tonårstid.

Den unga kvinnan gick igenom mycket komplicerade perioder i sitt liv. Orsaken till dessa problem var hennes utseende och i synnerhet hårfärgen. Fängslande, stark och excentrisk på samma gång, det röda i håret hade länge gjort att hon blev förlöjligad, förolämpad och illa behandlad.

Att bli mobbad tog hårt på hennes självkänsla, men sedan förändrades något i henne. Som om hon plötsligt blev medveten om vem hon var och vad hon var värd och hon bestämde sig därmed för att göra en förändring i sitt liv.

Advertisement

Från "ful ankunge" till...

Från "ful ankunge" till...

jessicaashley/Instagram

Som 18-åring började hon på en modellbyrå, fick jobb och därefter vändes hennes liv upp och ner. En starkare självkänsla och ett ökat självförtroende gjorde henne till en annorlunda och envis person, en ung kvinna som hade bestämt sig för att nå ett mål och så blev det.

Jessicas största önskan var att vinna en skönhetstävling, så hon bestämde sig för att anmäla sig och tävla om Miss England-kronan. Genom att slå ut de konkurrerande 30 andra lika vackra flickorna klättrade den unga kvinnan till toppen av rankingen och lyckades inte bara vinna utan också bli den första rödhåriga vinnaren i över 90 upplagor av tävlingen. Ett riktigt rekord om man bara tänker på att det där röda håret hade fått henne att lida så mycket när hon var yngre.

En lovande framtid för denna vackra kvinna

En lovande framtid för denna vackra kvinna

jessicaashley/Instagram

"Under hela gymnasiet blev jag måltavla för mitt röda hår - berättar hon - Under tävlingen pratade jag inte så mycket om det, men med tanke på segern och att jag var den första med liknande hår som klarade det, tyckte jag att det var rätt att dela min historia och på något sätt representera alla de som har samma hårfärg som jag. Vanligtvis lämnar jag det förflutna bakom mig - fortsatte fröken England - men det var viktigt att ta upp det för att ge hopp till dem som känner sig mindre värda bara på grund av sitt utseende, det borde de inte behöva göra."

Skönhet är dock inte hennes enda styrka, även om den är anmärkningsvärd. Jessica hade som mål att vinna Miss England-titeln och hon lyckades, men under tiden övergav hon aldrig sina studier och tog så småningom examen i flygteknik.

Starkt engagerad i sociala frågor...

Hennes engagemang och kärlek till det kön hon representerar har gjort henne till en kvinnokämpe. Hennes mål har alltid varit att uppmuntra kvinnor att ta sig in i sektorer som hennes, som vanligtvis är mansdominerade.

Kort sagt en stark kvinna som utstrålar skönhet, intelligens, socialt engagemang och som framför allt lyckades ta sin lilla revansch tack vare det där röda håret som tidigare hade verkat vara ett hinder.

Advertisement