Hon klär sig och beter sig som en fru från en annan tidsera: "Jag ägnar mig helt och fullt åt min man och hushållet"

av sofia

27 Mars 2024

Hon klär sig och beter sig som en fru från en annan tidsera: "Jag ägnar mig helt och fullt åt min man och hushållet"
Advertisement

Att hitta rätt person, den som du kan dela resten av ditt liv med, är verkligen inte lätt. Alla vill ju hitta hitta någon som tillgodoser ens behov, vet hur man lyssnar, kan kompromissa och alltid behandlar en med respekt.

Det är dock lättare sagt än gjort och många par bestämmer sig för att "bara" vara tillsammans väldigt länge i stället för att gifta sig unga vilket var vanligare förr. Sedan finns det de människor som inte alls strävar efter att bli man eller hustru. Detta är definitivt inte fallet med den här berättelsens kvinnliga huvudperson som aldrig har velat något hellre än att bli någons hustru.

Advertisement

En könsfråga?

En könsfråga?

@esteecwilliams/Instagram

Hennes namn är Estee Williams, 26 år gammal, och hennes videor har börjat bli populära online på grund av innehållet som står i kontrast till den idag så eftertraktade jämställdheten. Den här unga kvinnan hävdar att Gud skapade man och kvinna på olika sätt så att var och en kan uppfylla specifika roller i livet.

Därför skulle det kvinnliga könets roll, enligt henne, vara att ta hand om sin man, sin avkomma och hushållet. Hon beskriver därför sig själv som "en traditionell fru" och hennes livsfilosofi är att hon lever för att behaga sin man. Estee är därför alltid upptagen med att laga läckra rätter, få huset att skina och välkomna sin partner på bästa sätt.

"Jag tjänar min man", förklarade hon i en video som väckte stor uppståndelse, men hon gjorde det klart att det är viktigt att hitta rätt person att ha vid din sida: "Att gifta sig med fel man kan ge upphov till en mycket ohälsosam relation. Om man hittar den rätta har var och en helt enkelt sin roll utan att dra fördel av den andra."

Naturligtvis gav hennes uttalande omedelbart upphov till debatt.

Advertisement

Vad innebär det att vara en så kallad "tradwife"?

Vad innebär det att vara en så kallad "tradwife"?

@esteecwilliams/Instagram

"Om det moderna samhället tillät det, skulle jag också vilja ta hand om min familj", erkände en användare, "Nu för tiden behöver man absolut två löner för att kunna ha en värdig livsstil", skrev en annan. Så många människor verkar ha känt igen sig i önskan att spendera mer tid med sina barn, men hur många skulle egentligen vilja gå tillbaka till att bli en tradwife? Och exakt vad betyder denna nya term som nyligen myntats?

Dess betydelse är "traditionell hustru", vilket betyder en kvinna som ägnar sig åt att ta hand om hushållet, en hängiven fru och en ständigt närvarande mamma. Inget mer. Med detta vill vi inte alls undervärdera den enorma betydelsen av städning, uppfostran och kärlek till din partner, men världsvisionen har utvecklats jämfört med 1950-talet och det måste finnas en anledning till detta.

Allt handlar om att medvetet och framför allt fritt få välja vad man vill Låt oss komma ihåg att det som just har sagts inte alltid har varit någon självklarhet och att det att vara en traditionell hustru innebar att underkasta sig sin mans vilja, som var familjens överhuvud.

Att stödja sin partner är inte detsamma som att underkasta sig sin partner. Det finns ingenting och ingen som hindrar en kvinna från att stanna hemma och utföra hushållsuppgifterna, men det är en fråga om jämställdhet. Även när det gäller städning och att ta hand om barnen, även när små eller stora beslut måste tas. Vad tycker du om det här?

Advertisement