"Jag kommer aldrig att dela notan med en man och jag kan förklara varför"

av sofia

09 Augusti 2023

"Jag kommer aldrig att dela notan med en man och jag kan förklara varför"
Advertisement

Att träffa nya människor, leta efter rätt person att dela livet med och umgås med andra i allmänhet är något vi alla gör. En del på ett sätt andra på ett annat, men varje individ har ett behov av att interagera och konfrontera andra, på någon nivå. Det är en del av mänsklig dynamik och vi kan inte klara oss utan det, men det finns vissa saker som, enligt vissa människor, aldrig, aldrig borde göras.

Till exempel, när du går ut på en dejt med någon du gillar, vem bör betala notan? Mannen eller kvinnan? Huvudpersonen i dagens berättelse har mycket tydliga idéer om detta och har delat dem på sociala medier, vilket har gett upphov till stark kontrovers.

via Daily Mail

Advertisement

Ella Freimann är 24 år och är en livscoach och influencer från New York, USA. Efter att ha blivit känd för sitt arbete väckte den unga kvinnan uppståndelse när hon hävdade att hon aldrig någonsin skulle ta på sig att betala halva notan på en dejt med en man. Detta uttalande fick blandade reaktioner då det gjorde människor nyfikna, intresserade, upprörda och uppskattades även. Reaktioner som står i kontrast till varandra, särskilt på grund av de skäl hon angav till att ha valt denna livsfilosofi.

Många har kallat henne en "golddigger", och även om hon inte gillar det, känner hon sig inte särskilt sårad, eftersom hon är övertygad om att hon inte är det och förklarar varför.

Advertisement

"En man som förväntar sig att dela på notan är en person som inte uppskattar de ansträngningar och tid en kvinna ägnar åt sina förberedelser för att behaga honom - förklarade hon - det är därför jag aldrig kommer att dela en kväll 50/50, jag skulle ge en felaktig bild av mig själv".

Om en man inte är generös till att börja med, är han enligt henne inte en man värd att dejta. Hon är övertygad om detta och har uppmuntrat andra kvinnor att bete sig som henne. Hon menar att det kvinnliga könet är oumbärligt och att det inte går att klara sig utan dem och att detta ger människor ett värde som på något sätt bör "utnyttjas".

"Vi förbättrar mäns liv, det är ingen idé att förneka det, det är därför vi måste bli medvetna om vårt värde och förvänta oss att det ska uppskattas - förklarar hon - Vi vet vad vi kan ge i ett förhållande, varför skulle vi inte förvänta oss att få erkännande för detta? Det är därför jag förväntar mig att han åtminstone betalar för middagen när jag går ut med någon."

Hon har flera gånger förklarat var den här tanken kommer ifrån. Från hennes föräldrars exempel, från deras förhållande där könsfördelningen var mycket tydlig och sedan från hennes direkta erfarenhet. Faktum är att den unga kvinnan har varit i ett stabilt förhållande sedan en tid tillbaka och sa att hon alltid har satt dessa knep i praktiken, vilket innebär att de fungerar och ger resultat. Och om man tänker på att hon jobbar som livscoach och att hon har hjälpt många kvinnor att bli framgångsrika i relationer med män så blir allt ännu mer övertygande.

Men är vi säkra på att det räcker med att inte dela notan med en man för att förstå om han faktiskt är rätt person?

Advertisement