Bo på kryssningsfartyg? Nu är det möjligt tack vare företaget som säljer lägenheter på ett fartyg

sofia

04 September 2022

Bo på kryssningsfartyg? Nu är det möjligt tack vare företaget som säljer lägenheter på ett fartyg
Advertisement

Låt oss inse det: många skulle vilja tillbringa hela sitt liv på semester för att göra vad de vill utan begränsningar av tid och pengar, men låt oss säga att det i allmänhet inte är någon lätt sak att göra. Ändå finns det några som inte håller med, medlemmarna i ett företag som sysslar med kryssningar har till exempel tagit denna önskan bokstavligt och designat lägenheter till salu på ett fartyg.

Alister Punton, medgrundare och VD för Storylines, planerar att lansera sin första bostadskryssning 2024. Det massiva fartyget kommer att göra sin första avgång från Kroatien.

via USA Today

Advertisement

Fartyget, som heter MV Narrative, kommer att utrustas med 547 bostäder och en hel rad tjänster. Det kommer att resa runt i världen och invånarna kommer att kunna använda bostäderna som permanenta bostäder eller som andra hem, så deras resor aldrig behöver ta slut. Men vad kan resenärerna förvänta sig av MV Narrative?

"MV Narrative kommer att tillbringa tre till fem dagar i de flesta hamnar, vilket ger de ombordvarande tid att uppleva mer än på en vanlig kryssning," berättar Punton. Husen är uttrustade med ett till fyra sovrum, de flesta med balkong, och invånarna kan välja mellan "kustnära eller modern inredningsstil", enligt pressmeddelandet. Ombord finns 20 restauranger och barer, samt ett litet bryggeri, tre pooler, en bowlinghall, medicinskafaciliteter gym och andra bekvämligheter. Fartyget kommer också att erbjuda ett ungdomsutbildningsprogram som kan fungera som en skola för barnen ombord. "Vilket bättre sätt att lära sig om det romerska riket än genom att besöka Colosseum personligen?" hävdar Punton.

Enligt vad som uppges av samma företag startar priset på bostäderna på 1 miljon euro för hela fartygets varaktighet upp till 8 miljoner euro. Det finns även 24-åriga hyresavtal tillgängliga, som kostar från cirka 616 000 euro. Invånarna kommer också att behöva betala all inclusive-priser som täcker de flesta måltider, städning, Wi-Fi, tvättservice, dricks och mer, som går från 61 564 euro per år och varierar beroende på lägenhetspriset.

Som med all annan egendom som ägs, kan husen som köps ombord på fartyget också hyras eller säljas vidare i sin tur. Potentiella köpare kommer att behöva genomgå en intervju för att bedöma huruvida de är lämpliga för att bo ombord och huruvida de kommer att kunna följa principerna för den lilla flytande staden: "Storylines är ett samhälle i alla avseenden, så det behövs människor från alla samhällsskikt." säger Punton.

Skulle du någonsin kunna tänka dig att sälja ditt hem för att köpa ett flytande hus?

Advertisement