De sätter sig ned på en restaurang och inser att det finns väldigt lite personal så de går in i köket och hjälper till

av sofia

30 Augusti 2022

De sätter sig ned på en restaurang och inser att det finns väldigt lite personal så de går in i köket och hjälper till
Advertisement

I storstäder är det lätt att hitta ett ställe där du kan äta när som helst på dygnet, men tyvärr har den ekonomiska krisen som har drabbat hela världen försatt många företag i svårigheter och en del har stora problem med att hålla öppet och garantera en lön för alla sina anställda.

Ett matställe i Texas, USA, befinner sig i just den här situationen, men för en natt fick den allt tänkbart stöd och hjälp från en grupp främlingar som bara ville få i sig en måltid, men som när de väl befann sig där inne insåg bristen på personal.

via Facebook - Sylvia Arredondo

Advertisement

My mom and her girls! ❤️❤️❤️

Pubblicato da Sylvia Arredondo su Lunedì 22 agosto 2022

Sylvia Arredondo berättade om sin ovanliga kväll i ett långt inlägg på Facebook: "Efter konserten igår kväll bestämde vi oss för att gå ut och äta. Klockan var ungefär 11 och det enda stället vi trodde var öppet var en så kallad diner, men till vår stora förvåning var den stängd, eftersom de inte hade tillräckligt med personal. Så vi gick till en annan plats på samma gata, vi gick in, men ena sidan av matsalen var stängd. Den andra var inte särskilt full, men det fanns folk som väntade på att få sitta ner", berättar Sylvia. En man kom fram till dem och sa: "Jag hoppas att ni inte har bråttom. Det finns bara en servitris och en kock, min fru brukade arbeta på en restaurang så hon har bestämt sig för att hjälpa till ikväll och har börjat visa folk till sina bord"

Kvinnan kom sedan fram till dem för att hjälpa dem att hitta plats. "En annan kvinna, som uppenbarligen inte arbetade där, började ta emot våra beställningar. Hon förklarade för oss att hon inte hade någon aning om vad hon höll på med, hon försökte bara hjälpa till. Den enda servitrisen som var närvarande försökte ringa sin chef flera gånger, utan att få svar så hon stod där i tårar”, fortsatte den unga kvinnan att berätta.

Vid det tillfället insåg Sylvia och hennes mamma att de var tvungna att ingripa: "Min mamma och jag tittade på varandra i en minut och utan att tveka gick vi in ​​i köket. Servitrisen och kocken var unga universitetsstudenter. Min mamma hoppade in och hjälpte kocken och jag hjälpte till som servitris. Ett annat par härmade oss och började servera och rengöra borden, medan en annan man tog hand om disken".

Advertisement

After the concert last night we decided to go eat. It was a little after 11 or so and the only place we thought would be...

Pubblicato da Sylvia Arredondo su Martedì 23 agosto 2022

Ingen av de närvarande visste exakt vad de höll på med. Vem som helst av dem kunde ha valt att helt enkelt bara gå därifrån, som så många andra. Ändå stannade denna grupp främlingar kvar för att hjälpa till. Varför? "Vi visste bara att den här snälla tjejen och den här unga mannen hade kommit dit för att tjäna sin lön och vi var alla fast beslutna att inte låta dem mista den!" förklarade Sylvia.

Natten fortsatte och det var nästan som en fest. "Vid ett tillfälle sa vi till och med till någon:" Jag vet att det inte är vad du beställt, men det är mat och om du är hungrig äter du det! Ingen vågade bråka med oss, eftersom vi inte kunde få sparken!", förklarade tjejen. Klockan 3 på morgonen var det dags att avsluta sitt arbetspass. Alla främlingar och de två anställda kramade om varandra och tackade varandra.

"Som ni säkert kan föreställa er var vi inte ens hungriga längre. Vi satte oss ner för att hämta andan och min mammas ögon fylldes av tårar, och strax därefter även mina. Det var ett mycket rörande ögonblick. Vi tar så många saker för givet... Dessa två unga vuxna försökte bara göra sitt jobb och de blev svikna av många människor. Det gjorde ont i våra hjärtan att se dem. Det var så gripande att se hur andra ställde sig till förfogande för att hjälpa till och göra något schysst", avslutade Sylvia.

Deras vänlighet rörde många människor på nätet och gav alla de som läste denna historia lite nytt hopp. Världen är full av underbara människor, det gäller bara att hitta dem och sedan njuta av deras sällskap.

Advertisement