En gatuförsäljare lyckas inte ens sälja en enda blombukett, men en främmande människa köper alla hans blommor: "Nu kan du vila"

av sofia

18 September 2022

En gatuförsäljare lyckas inte ens sälja en enda blombukett, men en främmande människa köper alla hans blommor: "Nu kan du vila"
Advertisement

Livet är inte alltid en dans på rosor, det finns vackrare dagar och andra som är mer tröttsamma. Men ibland räcker det med en enkel vänlig gest som görs med uppriktighet för att avvärja dagens negativa tankar. Manuel, en blomsterhandlare, vet något om det, som på mors dag inte lyckades uppnå den försäljning han förväntade sig. Trots att han var lite avskräckt försökte mannen att inte tappa hoppet, även om han vid det här laget insåg att han inte skulle dra in den summan pengar som han hoppades på, förrän han träffade en snäll främling som förändrade hans dag.

via Instagram / akramadinas

Advertisement
 Instagram / akramadinas

Instagram / akramadinas

Instagram influencern "akramadinas", känd som "AK", som har mer än 150 000 fans, publicerade nyligen en video som blev populär på mycket kort tid. I klippet frågar han Manuel om hans försäljning hade gått bra den dagen. Floristen svarar uppriktigt och konstaterar att det inte var hans bästa dag, trots att det var mors dag.

"Det är konstigt måste jag säga, den här dagen borde jag ha haft min bästa försäljning och ändå ...", berättar floristen. Influensern bestämde sig då för att göra en överraskande gest: "Hur mycket kostar alla dina blommor?" frågade han honom. "Alla?", svarade Manuel med ett förvånat leende. Med miniräknare i handen nådde han en total summa på cirka 870 euro. "Här är tusen euro i kontanter, behåll växeln, jag köper alla dina blommor, njut av en dags vila", sa AK till honom. Manuel tackade honom med ett stort leende.

Advertisement
 Instagram / akramadinas

Instagram / akramadinas

Istället för att ta med sig blommorna hem bestämde sig AK för att sprida ännu fler leenden och även om han hade sagt åt Manuel att ta ledigt den dagen för att umgås med sin familj, bestämde sig floristen för att promenera med honom.

Tillsammans delade de ut blombuketter till kvinnor över hela staden och önskade dem en glad mors dag. Alla som fick en blombukett blev rörda och både Manuel och AK kände att de tillbringat dagen precis som de ville göra, genom att hjälpa andra och sprida lite glädje.

Advertisement