Hon ber om en vegansk måltid på flyget och får en flaska vatten och en servett

sofia

29 Augusti 2022

Hon ber om en vegansk måltid på flyget och får en flaska vatten och en servett
Advertisement

Det finns människor som, av nödvändighet eller av personliga val, följer en strikt diet som inkluderar vissa livsmedel och utesluter andra. Dessa vanor kan följas både hemma, utan problem, och utanför hemmet, i detta fall är det dock nödvändigt att restauranger och liknande är redo att tillgodose dessa önskemål. Tyvärr var det inte så med kvinnan vi vill berätta om nu.

På flyget hem bad hon om vegansk mat ombord på planet, men var inte alls nöjd med det hon fick. Låt oss berätta närmare.

via thekindtraveler/Tik Tok

Advertisement

thekindtraveler/Tik Tok

Miriam Porter är en kanadensisk journalist och författare som delade med sig av sin erfarenhet med ett flygbolag när hon flög från Frankfurt till Toronto. I klippet som publicerades på Tik Tok berättade kvinnan att hon var vegan och hade bett företaget om en specifik måltid i förväg. Resan skulle vara i 10 timmar och, enligt föreskrifterna, skulle varje passagerare serveras två måltider, men hon fick ingenting.

Efter att ha frågat flera gånger och understrukit att hon begärt en måltid ombord, svarade företaget att de inte hade någon vegansk mat ombord och följaktligen inte kunde servera henne något. På videon ser vi Miriam med ett förvirrat ansiktsuttryck framför den första "rätten", en flaska vatten och sedan framför den andra, en tom servett.

thekindtraveler/Tik Tok

Ett skämt? Förmodligen ja, men ett ganska smaklöst sådant. Från kommentarerna till hennes video verkar det faktiskt som att det inte var första gången som företaget hade betett sig så. Som personalen förklarade erbjöd de vegetariska måltider, men absolut inte veganska sådana. Lyckligtvis märkte dock en steward att kvinnan under hela den tiden inte hade konsumerat något och arbetade hårt för att erbjuda henne något. "Jag måste tacka den mannen för att han gav mig lite frukt och en energibar" - sa kvinnan.

Advertisement

thekindtraveler/Tik Tok

Videon, som delades på sociala medier, har fått ett högt antal visningar samt många kommentarer från de som liksom hon haft svårt att tillgodose sitt matbehov i offentliga miljöer. Det var inte första gången för Miriam och i andra situationer hade hon själv tagit med sig sina egna måltider, i det här fallet hade hon inte haft tid och var nästan på fastande mage.

Har du någonsin hamnat i en liknande situation?

Advertisement