Vad händer med den mat som beslagtas på flygplatserna? Här kommer svaret på den frågan

av sofia

25 Augusti 2023

Vad händer med den mat som beslagtas på flygplatserna? Här kommer svaret på den frågan
Advertisement

De flesta älskar att resa, uppleva nya saker, besöka vackra platser och träffa män och kvinnor från andra kulturer. Att resa jorden runt innebär att vidga sina vyer och gör ofta att man blir en mer fördomsfri individ. För att göra detta är det självklart nödvändigt att använda ett transportmedel, särskilt om den valda destinationen ligger mycket långt från platsen där du bor. Det färdmedel som är att föredra i dessa fall på grund av hastigheten och de mycket begränsade restiderna är flygplan. Vi vet dock mycket väl att det finns många regler som bör respekteras när man tar ett flyg.

Bland dessa är det allmänt känt att vätskor inte får medtas ombord på flygplanet, men hur beter vi oss med mat? Vissa specialiteter beslagtas eftersom de inte får passera från ett land till ett annat, men få vet vad som händer med de livsmedlen. Låt oss ta reda på det tillsammans.

via Great Big Story

Advertisement
Wayan Vota/Flickr - Not the actual photo

Wayan Vota/Flickr - Not the actual photo

Många reser varje år. Resorna som görs är inte bara för nöjes skull, utan även för arbete eller för andra behov. De som reser ofta, särskilt med flyg, vet väl att det finns många riktlinjer att tänka på för att undvika att bli stoppade vid kontroller, men få vet att förutom vätskor finns det även vissa livsmedel som är förbjudna att transportera. Det finns många anledningar till att detta händer, men det tvivel som kanske många har är: vad händer med maten när den väl har beslagtagits?

Många tror att det är personalen som konsumerar det vid ett senare tillfälle, men i verkligheten är det inte alls så och den matens sorgliga öde är ett helt annat. Låt oss kika på vad det är.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

I en video publicerad på webben som är filmad på John F. Kennedys flygplats i New York, USA, tas detta ämne upp och förklaras närmare. Faktum är att inte alla vet att transport av mat inte alltid är tillåten, särskilt mellan vissa länder. De livsmedel som oftast stoppas vid kontroller före ombordstigning är frukt, grönsaker, men även vissa typer av mejeriprodukter och olika kryddor. Skälen är kopplade till de regler som varje nation har och måste respekteras strikt.

Men när de väl tagits i beslag, vad händer då med dessa produkter? På bilderna är det en tullanställd, Ellie Scaffa, som förklarar det.

Även om många tror att när den väl har beslagtagits kommer människor att konsumera den, men så är det inte. Ingen i säkerhetspersonalen eller någon annan flygplatsanställd kommer någonsin att få tillgång till maten, utan den matens sorgliga öde är ett helt annat.

När den väl har samlats ihop sätts den faktiskt in i en maskin för att förstöras. Livsmedlena blandas med varandra och mals ner. För att undvika ett sådant slöseri är det därför alltid en bra idé att ta reda på vad man får eller inte får transportera från ett land till ett annat innan man lägger något i sin resväska, för att sedan riskera att behöva slänga det.

Visste du redan svaret på denna fråga eller fick du reda på det först nu?

Advertisement