14 personer går ut och äter och betalar en nota på över 161 000 euro

sofia

22 November 2022

14 personer går ut och äter och betalar en nota på över 161 000 euro
Advertisement

Vi älskar alla att unna oss en kväll på restaurang så att vi kan koppla av och skämma bort oss lite grann. Oavsett om det är för något speciellt tillfälle eller helt enkelt för lusten att tillbringa några timmar utomhus och kanske i gott sällskap, spelar det ingen roll, det som verkligen är grundläggande är att må bra och äta något gott. Numera finns det fler och fler restauranger och var och en lyckas tillfredsställa kundernas preferenser, både ur smaksynpunkt och ur plånboken. Det finns faktiskt mer eller mindre dyra anläggningar, och var och en väljer den som passar deras behov bäst och tar kanske hänsyn till priset för att undvika att spendera för mycket pengar på en enda middag.

Detta resonemang gjordes garanterat inte av de 14 gäster vi nu vill berätta om. De har verkligen inte försökt spara några pengar, i ordets rätta bemärkelse.

via Daily Mail

Advertisement

Hela historien utspelade sig i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten, där ett sällskap på 14 personer, som förblev anonyma, gick till en välkänd restaurang, Nusr-Et Steakhouse, som drivs av kocken Salt Bae, vars riktiga namn är Nusret Gökçe. Känd för sina biffar inslagna i bladguld, var det han som la upp bilden av kvittot som kunderna fick betala på hans Instagram-konto. Fotot visar summan 615 065 dirham, cirka 161 000 euro.

En häpnadsväckande summa som man vanligtvis vinner på lotto och inte spenderar på en enda middag på restaurang, åtminstone inte normala människor, men i det här fallet var det faktiskt så. Gruppen matgäster, av vad som kan ses på notan, smakade olika kötträtter, varav några serverade i bladguld, flera flaskor vin, varav den mest värdefulla var värd 85 000 euro och åtföljde det hela med andra smårätter och mängder med vattenflaskor. Allt för ett belopp på flera tusentals euro.

Kocken, kanske för att det var den högsta notan som någonsin uppnåtts på hans restaurang, ville dela den på sociala medier, men hans följare gillade det inte alls.

Många kommentarer på inlägget innehåller faktiskt allt annat än beundran och kritiserar faktiskt mannen hårt för att han inte insåg hur stötande den gesten kunde vara.

Advertisement

Grup yemekleri ve özel davetler için başkentin en lezzetli adresi. Nusr-Et Steakhouse, Kavaklıdere.

Pubblicato da Nusr-Et Steakhouse su Lunedì 5 agosto 2013

"Detta är inte normalt - skriver en användare - Det är ett pris utöver det vanliga" och "Att se den här räkningen och veta att man med de pengarna skulle kunna mata en hel stad gör mig väldigt ledsen" - kommenterar en annan - "Du förlorade just min respekt. Hur kan man ta så mycket betalt för helt vanlig mat - fortsätter denna användare - Jag är säker på att du inte kommer att använda de pengarna för något välgörande ändamål". Och så vidare med många chockade och besvikna kommentarer från människor som helt klart inser att detta är utom räckhåll för majoriteten av befolkningen och att det nästan är en rent provokativ handling.

Borde Chef Salt Bae ha funderat på detta innan han publicerade det här fotot? Gjorde han verkligen fel? Vad tycker du om saken?

 

Advertisement