En kvinna blir arg efter det att hennes svärmor får dottern att gråta: "Du har inte rätt att lura henne"

av sofia

25 Januari 2024

En kvinna blir arg efter det att hennes svärmor får dottern att gråta: "Du har inte rätt att lura henne"
Advertisement

Att ha olika åsikter är inte bara något som kan hända, utan det är också normalt och legitimt, åtminstone så länge man respekterar andras idéer. Tyvärr är det inte ovanligt att sammandrabbningar och konflikter uppstår i familjer, även av banala skäl. Om dina barns välbefinnande äventyras är det omöjligt att inte hamna i en svår diskussion.

Detta är exakt vad som hände den här berättelsens kvinnliga huvudperson som när hon upptäckte sin svärmors hemska agerande, blev rasande och inte tvekade att agera därefter.

via Reddit

Advertisement

Berättelsen om bråket och hur svärmorn lurades

Berättelsen om bråket och hur svärmorn lurades

Pickpik

Historien berättas av mamman till den lilla flickan som hade hamnat i en obehaglig situation... hon bestämde sig för att dela sin historia och fråga användarna på det välkända forumet Reddit om deras åsikter om vad som hände. Låt oss ta en titt på hennes historia.

Kvinnan var med sin man och deras två barn på middag med hennes svärmor en kväll som många andra. Den äldsta dottern, en 9-årig flicka, hade några månader tidigare bestämt sig för att bli vegetarian och följde denna diet strikt. Den lilla flickans mormor höll inte alls med om det beslutet och hade inte undvikit att påpeka det för flickans mamma.

Hon hade dock snart slutat avråda mamman och dottern eftersom hela familjen stöttade det valet fullt ut. Den kvällen hade svärmorn lagat middag och gjort pasta med köttfärssås och serverat den rätten till alla.

När den lilla flickan frågade om det fanns kött på tallriken, sa kvinnan åt henne att inte oroa sig och att hennes pasta var kryddad med en speciell hemgjord sås, som naturligtvis var vegetarisk. Efter att ha ätit mer än hälften av den måltiden började den lilla flickan känna sig konstig och blev väldigt upprörd då det verkade finnas spår av kött på hennes tallrik...

Advertisement

Mammans ilska

Mammans ilska

Freepik - Not the actual photo

Så den lilla flickans mamma hade också inspekterat rätten noggrant och hade inte längre några tvivel om att det även i den rätten fanns samma sås och därför lite kött. När hon fick bekräftelse av sin mamma brast den lilla flickan ut i desperata tårar och var väldigt upprörd.

Hennes mamma hade omedelbart konfronterat sin svärmor och anklagat henne för att ha betett sig på ett elakt sätt. Svärmorn hade dock försökt försvara sig genom att säga att det som hände var ett misstag, en olyckshändelse. Vid det tillfället ingrep även hennes man och tvingade slutligen kvinnan att erkänna sanningen att det inte hade hänt någon olycka och att hon hade gjort allt avsiktligt.

"Jag hoppades att smaken av kött skulle få henne att vilja äta det igen", hade svärmorn erkänt och tillade att hon inte tänkte tåla mer av den där "vegetariska nonsensen". Som om det inte vore nog hade kvinnan sagt att om deras lilla flicka grät så mycket av en så oseriös anledning så var det definitivt något fel på henne och hon behövde hjälp.

När mamman hörde de orden tog hon sina barn och gick därifrån med sin man vid sin sida och de var båda väldigt upprörda. Det slutade dock med att hon bråkade med honom eftersom hon aldrig ville ha något att göra med den kvinnan igen. Deras andra dotter, en 5-årig flicka, är allergisk mot jordnötter... Nu har mamman förklarat att hon har en stark rädsla för vad den lilla flickan skulle kunna få på tallriken då hennes svärmor inte ens verkar ta allergier på allvar: "När de växer upp kommer det att gå över ska du se", hade hon sagt till henne en gång. Hon frågade sedan människor på nätet om hennes reaktion var överdriven eller inte.

Användarnas åsikter

"Du var inte överdriven alls, om något tog din man för lätt på det som hände", kommenterade en användare som fick tusentals positiva reaktioner, "Du bör också ta hänsyn till vad din dotter tycker och om hon skulle bestämma sig - nu eller i framtiden - för att lita på sin farmor igen bör du gå med på hennes önskemål”, föreslog en annan användare.

"Jag håller absolut med dig, den kvinnan föraktade en annan människas ideologier och sa öppet att hon inte ens tar en allergi på allvar. Jag skulle undvika att låta min dotter äta där tills hon är gammal nog att välja själv". Vem tycker du har rätt?

Advertisement