"Min svärmor och mina barn blev fast på flygplatsen på grund av några få dollar"

av sofia

29 Januari 2024

"Min svärmor och mina barn blev fast på flygplatsen på grund av några få dollar"
Advertisement

Det finns många saker som kan rubba livets balans. Situationer som gör oss oroliga, som är svåra att hantera speciellt när man är hemifrån och inte vill något hellre än att komma tillbaka. Har det till exempel någonsin hänt dig att du missat ett tåg, eller till och med ett flygplan, och blev kvar på platsen du skulle resa ifrån? Det är aldrig kul att se tåget gå eller planet lyfta utan att vara ombord, men framför allt utan att veta hur man ska kunna lösa det.

En mormor och hennes barnbarn hamnade i en mer eller mindre liknande situation som på grund av att de inte kunde betala några dollar missade planet som skulle ha tagit dem hem.

Advertisement

Det här är vad som hände

Det här är vad som hände

David McKelvey/Flickr

Den här historien delades av Jaimie Tawhi, kvinnans svärson och pappa till de barn som var med henne. Mannen kritiserade flygbolaget som de skulle resa med och sa att på grund av några dollar tvingades passagerarna kliva av planet och lämnades kvar på flygplatsen utan någon möjlighet att återvända hem.

Allt detta på grund av att Marlenes bagage vägde några kilo mer än tillåtet och markpersonalen hade sagt åt henne att hon skulle vara tvungen att betala ett litet tillägg. Utan att diskutera saken väntade kvinnan på att hennes bagage skulle checkas in, varefter hon skulle gå till disken för att betala. Kvinnan glömde dock att betala och gick direkt till gaten med sina barnbarn.

Det faktum att hon inte hade betalat gjorde dock att de inte fick kliva ombord.

Advertisement

Svärsonens ingripande

Svärsonens ingripande

Jetstar Airways/Flickr

"Eftersom det var jag som betalade och bokade biljetterna - skriver Tawhi på Facebook - kontaktade företaget mig och sa att om tillägget inte betalades så skulle inte min svärmor och barnen kunna åka. Jag försökte att göra betalningen på distans bara några minuter senare, men när jag ringde tillbaka informerade företaget mig om att passagerarna hade blivit kvar på marken och att flyget hade avgått. - förklarar författaren till inlägget - Jag ifrågasätter inte det faktum att jag var tvungen att betala tillägget, eftersom det var rätt och skulle göras, men hur de behandlades."

Det var därför inte betalningen som gjort mannen upprörd, utan snarare det faktum att företagets personal hade betett sig illa, enligt hans mening, mot en kvinna som bara hade rest en gång och som dessutom reste med tre små barn.

Företaget bad om ursäkt för det som inträffade och lovade att de skulle titta närmare på saken för att förstå vad som faktiskt hade hänt och försöka åtgärda problemet.

Människors reaktioner...

De användare som läste inlägget höll inte helt med om mannens klagomål. Det är visserligen sant att personalen kunde ha betett sig och hanterat saken annorlunda, men de flesta hävdade att det var normalt att företaget begärde pengar för passagerarens extrakilon och att skulden för det inträffade låg på  kvinnan som hade glömt att betala.

Vad tycker du? Kunde företaget ha låtit denna mormor och hennes barnbarn kliva ombord ändå, i väntan på betalning från hennes svärson, eller tycker du att flygbolaget hanterade situationen på ett korrekt sätt?

Advertisement