En kvinna ber att få sitta bredvid sin man på flygplanet och ett bråk bryter ut

av sofia

25 Februari 2024

En kvinna ber att få sitta bredvid sin man på flygplanet och ett bråk bryter ut
Advertisement

När du reser med flyg är du medveten om att det både finns fördelar och nackdelar med detta. Du måste tillbringa flera timmar på flygplatsen innan flyget, bagaget du kan ta med på planet är mycket begränsat och kostnaden för en biljett kan vara väldigt dyr. Om man istället ska fokusera på det positiva rör det sig om ett snabbt fordon som kan garantera snabba resor även för att bokstavligen åka till andra sidan jorden.

När det gäller bekvämlighet kommer det att bero mycket på om huruvida du reser i ekonomiklass eller businessklass då sittplatserna och utrymmet förändras drastiskt. Alla de som åker som familj, men också helt enkelt som par, kommer att föredra att resa bredvid sin partner och om detta inte är möjligt kommer de att leta efter en lösning. Kvinnan i den här historien försökte hitta en, men det gick inte riktigt som hon hade tänkt sig...

via Reddit

Advertisement

Kvinnan bad om att få byta plats

Kvinnan bad om att få byta plats

jcomp/Freepik

Denna historia berättas av en man som hamnade i en ganska jobbig situation. Han valde att vända sig till Reddit-forumet, för att dela sin unika upplevelse på nätet.

"Jag satt på ett flyg till Vancouver och var väldigt glad över att resa i businessklass, jag hade inte köpt någon specifik sittplats och jag fick därför mittplatsen. Det spelade ingen roll för mig, jag skulle ha känt mig bekväm och lugn oavsett vem som satt nära mig och jag kunde alltid välja att förlita mig på den monterbara strukturen som används för att garantera avskildhet”, skrev killen.

En kvinna satt bredvid honom och började genast prata med honom: "Hej, jag är här med min man och jag skulle vilja sitta bredvid honom, men tyvärr hamnade vi på olika ställen... skulle du ha något emot att byta plats med honom ?", hade kvinnan frågat honom.

Mannen tänkte att det inte var en alltför stor uppoffring och att det skulle ha gjort ett par lyckligt och kanske skulle han ha turen att hamna på en plats antingen nära gången eller ännu hellre nära fönstret. Han skulle i alla fall inte ha förlorat något utan istället kanske förbättrat sin resa. "Visst, det är okej med mig. Var sitter din man?", svarade han sedan lugnt, men han var inte beredd på det svar han skulle få av kvinnan.

Advertisement

En oväntad vändning

En oväntad vändning

DC Studio/Freepik - Not the actual photo

"Utmärkt, hans plats är 18B, jag ska säga till honom att komma till mig omedelbart", började den entusiastiska kvinnan. Vid det här laget hade mannen gjort lite snabb matematik och förstod genast att business class bara hade de första raderna... "Vänta lite, sa du 18B? Jag är ledsen, men jag kommer inte att gå från första klass till andra klass..." , svarade mannen som vid det här laget kände sig chockad över att hon hade vågat fråga honom.

"Men du sa ju att det inte var några problem! Min man är redan på väg hit!", hade den rasande kvinnan sagt. "Förväntar du dig verkligen att jag ska ge upp en bekväm plats här i första klass för en trång plats i ekonomiklass?! Är du seriös?", svarade han och såg sig omkring, övertygad om att det var ett skämt. Så var dock inte alls fallet.

Det visade sig att kvinnan ursprungligen satt i 18C, men av någon anledning hade hon blivit erbjuden en gratis uppgradering till businessklass. Så kvinnan hade tagit chansen och förväntat sig att den som råkade sitta bredvid henne skulle vara villig att byta plats för att låta henne sitta bredvid sin man. Mannen tvekade dock inte en sekund när han fick veta hur det låg till.

Mannens genialiska svar

"Vet du vad, jag tänker inte ge upp en bekvämare plats som jag har betalat för, men om du hittar någon i den här delen av planet som är villig att ta din mans plats tar jag gärna den personens!", hade han svarat som att det var en utmaning som kanske skulle få henne att förstå det absurda i hennes begäran.

Under tiden hade kvinnans man faktiskt rest sig och hans plats hade redan tagits. Det slutade med att paret inte längre hade möjlighet att sitta tillsammans i varken ekonomi- eller businessklass. Mannen förklarar sedan i sitt inlägg att han hörde att kvinnan fotsatte att fälla negativa kommentarer, men att han struntade i det och istället tog en skön tupplur med hörlurar i öronen. Vad tycker du om den här historien?

Advertisement