Hon blir bjuden på sin kollegas bröllop, men när hon kommer tillbaka till kontoret talar alla illa om henne

av sofia

04 November 2023

Hon blir bjuden på sin kollegas bröllop, men när hon kommer tillbaka till kontoret talar alla illa om henne
Advertisement

Vissa händelser är avsedda att bli en integrerad del av våra livserfarenheter, de ögonblick då vi har lärt oss en läxa från en viss omständighet. När allt kommer omkring behöver vi väl detta för att mogna, lära oss och bli bättre människor.

Huvudpersonen i denna berättelse tvingades möta en hård verklighet som hon knappast kommer att glömma. Allt för att försöka respektera instruktionerna från någon som hade bjudit henne på ett event, nämligen en kollegas dotters bröllop. Men låt oss ta det hela från början och försöka förstå vad som hände.

via Reddit

Advertisement

Inbjudan till bröllopet

Inbjudan till bröllopet

prostooleh/Freepik - Not the actual photo

En 27-årig svart tjej med afrikanskt ursprung skrev på ett välkänt forum på nätet om hur chockad hon hade blivit över uppståndelsen som uppstod på grund av ett missförstånd, om man nu kan kalla det så. Låt oss ta en titt på detaljerna.

En arbetskollega till henne, 60 år gammal, hade bjudit henne på dotterns bröllop och kvinnan hade tackat ja till att delta. Men det fanns en sak hon kände sig osäker över då hon enbart hade varit på bröllop för sin etniska grupp och därför var rädd för att inte känna till de kulturella traditionerna för hur man beter sig lämpligt och respektfullt i dessa sammanhang.

Så hon frågade den äldre kvinnan: "Finns det möjligtvis någon form av klädkod? Till exempel särskilda färger som rekommenderas eller inte passar för tillfället?". Inbjudan innehöll inga "villkor" i detta avseende och därför ville hon vara säker. "Nej det gör det inte, men det ska vara uppklätt", svarade hennes kollega. Perfekt, tänkte den unga kvinnan, redan med en klänning i åtanke, eller detta var åtminstone vad hon trodde.

Advertisement

Följderna av en iögonfallande klänning

Följderna av en iögonfallande klänning

u/Ok-History7114/Reddit

Kvinnan dök sedan upp på bröllopet med en mycket vacker klänning värdig en modevisning. Det var en ljusgrön klänning som var broderad med guldfärgade inlägg som fick henne att se ut som en prinsessa direkttagen ur en saga. Det var ingen slump att många av gästerna hade lagt märke till henne och fällt komplimanger om hennes utseende, men hon hade inte lagt så stor vikt vid all den uppmärksamhet hon fick.

Men hennes kollega verkade bete sig annorlunda. Hon var kall och verkade tystare än vanligt, nästan irriterad. Den unga kvinnan hade antagit att det var stress, å andra sidan skulle hennes dotter gifta sig och stress och oro är vanligt under liknande omständigheter. Bruden hade dock inte alls dolt sin besvikelse och det slutade med att hon medvetet behandlade den 27-åriga kvinnan illa. Kvinnan hade därför tillbringat resten av bröllopet så isolerad som möjligt och hade till slut gått därifrån.

Nästa dag, när hon återvände till jobbet, kände hon alla de närvarandes ögon fästa på henne och viskningar gick från mun till mun när hon gick förbi... något var uppenbart fel. Så en vän från kontoret hade tagit henne åt sidan och berättat allt för henne: "Det är på grund av bröllopet. Din vän berättade för alla att du fick hennes dotter att se dålig ut på hennes bröllopsdag genom att klä dig olämpligt."

Då gick 27-åringen personligen till sin äldre kollega och bad henne om förklaringar, men kvinnan förklarade att hon inte hade något att prata om med henne med tanke på hennes fräcka beteende dagen innan. Kvinnan svarade då att hon inte kände till de "vita" traditionerna och att hon fakstikt hade frågat vad hon kunde ha på sig och att liknande problem inte existerade i hennes land. Som svar fick hon höra att detta inte var Afrika och att människorna här var artiga. De två kvinnorna bråkade och nu pratar de inte längre med varandra. Vem tycker du hade rätt?

Advertisement