Föräldrarna ångrar de namn de gett sina barn och vill tvinga dem att byta

av sofia

30 Januari 2024

Föräldrarna ångrar de namn de gett sina barn och vill tvinga dem att byta
Advertisement

Ditt namn är kanske inte något du funderar över ofta. Vid födseln får vi ett, eftersom vi uppenbarligen inte kan välja ett själva och det namnet kommer vi att ha kvar för alltid och blir en del av den vi är.

Vi vänjer oss genast vid att höra oss själva bli kallade på ett visst sätt och därför finns det inga bra eller dåliga namn. På sin höjd kan vi säga att det finns mer vanliga, mer musikaliska, suggestiva eller förlegade sådana, men vårt namn är helt enkelt vårt namn och så är det med det. Idag ska vi prata om tre tonåringar som har hamnat i en mycket ovanlig situation då deras föräldrar har ändrat uppfattning om deras namn och till varje pris försöker övertyga dem om att ändra dem!

via Reddit

Advertisement

En av tonåringarnas historia

En av tonåringarnas historia

Freepik - Not the actual photo

Ett av de 3 syskonen, en 15-årig pojke, berättar denna märkliga historia. Han hade svårt att greppa allt det som hände honom och bestämde sig för att be om hjälp på ett forum, men låt oss ta det hela från början.

15-åringen heter Cove, hans 16-åriga storasyster heter Ocean och hans 13-åriga lillebror River: de har alla ett namn vars betydelse har att göra med elementet vatten (vik, hav och flod). "Mina föräldrar gav oss dessa speciella namn för att de ville ha något unikt och annorlunda," berättar Cove.

"Sedan när vi växte upp erkände de för oss att de ångrade sina val och bad till och med om ursäkt till oss för att ha tvingat oss att leva med dessa mycket originella namn," fortsatte tonåringen.

Till slut, några månader efter den bekännelsen, sa föräldrarna följande: "Vi skulle vilja byta namn på er... vi tänkte Elizabeth, James och Michael." sa de till barnen och började försöka övertala dem om att det var det mest förnuftiga valet att göra. Men barnen var inte alls av samma åsikt!

Advertisement

Användarnas tips till barnen

Användarnas tips till barnen

Freepik - Not the actual photo

"Vi är vana vid våra namn, vi gillar dem och vi älskar det faktum att de är speciella", svarade Cove. Föräldrarna ville dock inte ge upp och fortsatte att påpeka för barnen att de skulle ångra sig i framtiden och att de namnen enligt dem inte skulle ha "åldrats" bra.

"När ni blir äldre kommer ni inte alls att vara nöjda med de namn ni har och ni kommer att få det svårt i livet!", fortsatte mamman och pappan till barnen. De hävdade också att det var den perfekta tidpunkten för att göra namnbytet eftersom ingen av dem ännu hade ett körkort eller andra viktiga personliga dokument. När föräldrarna märkte att alla tre barnen vägrade, anklagade de dem för att vara respektlösa mot dem och sa till dem att de måste förstå och lita på sina föräldrar.

Så här tycker andra användare: "Era namn är inte så absurda och jag förstår inte varför ni inte ens fick chansen att välja de nya! De sa bara hur de skulle vilja ändra era namn och sen var det inget mer med det. Det här är galet.", skrev en användare.

"Det är helt upp till er att välja om ni vill byta namn eller inte, så oroa er inte och gör vad ni känner för. Om ni är oroliga för framtiden kan ni alltid lägga till ett mellannamn för att använda till exempel i jobbsyfte", föreslog en annan. Vad tycker du om det här?

Advertisement