Svärmorn lägger sig i valet av namn för sitt barnbarn: "Hon försökte till och med byta det utan tillåtelse"

av sofia

03 Februari 2024

Svärmorn lägger sig i valet av namn för sitt barnbarn: "Hon försökte till och med byta det utan tillåtelse"
Advertisement

Vårt namn är det som representerar oss, det som skiljer oss från andra människor, det som kännetecknar oss. De är utan tvekan väldigt viktiga och är vårt visitkort när vi träffar nya människor. Naturligtvis är det ingen av oss som väljer vårt eget namn och det kan också hända att någon, särskilt i vuxen ålder, inte alls gillar det. I själva verket är det föräldrarna som tar på sig äran och även bördan av ett sådant val. Att göra det är absolut inte lätt, och ibland ber man andra om råd. Det är dock tråkigt när man inte har gjort det och andra ändå bestämmer sig för att ge det, även på ett påträngande sätt.

Detta är exakt vad som hände i den här historien och som det tyvärr ofta är kom dessa råd från en svärmor.

Advertisement

Hennes svärmor

Hennes svärmor

Pxhere - Not the actual photo

En svärmor borde vara en modersfigur, ett stöd och en inspirationskälla för båda makarna, men ofta förvandlas hon till något annat. Det är inte tydligt varför, men denna kvinna blir ofta en alltför närvarande figur i sin sons och partners liv. Det stämmer visserligen att inte alla svärmödrar beter sig så, men det är väldigt vanligt att höra att det har uppstått konflikter i familjen på grund av att en svärmor ständigt lägger sig i.

Detta hände även i historien vi nu vill berätta. Den utlösande faktorn var födelsen av ett barn och valet av hans namn. Ett beslut som var upp till de nyblivna föräldrarna, men det verkar som att inte alla var av denna åsikt. Barnets farmor försökte faktiskt på alla sätt lägga sig i, tills hennes svärdotter till slut tröttnade och sa ifrån.

Advertisement

När började problemen?

När började problemen?

Kindel Media/Pexels - Not the actual photo

Berättelsen delades av barnets mamma, en 29-årig kvinna, som reagerade starkt på sin svärmors beteende, men som kände att hon var tvungen att be om råd angående vad hon hade gjort och huruvida detta hade varit rätt eller fel.

"Min man och jag beslutade i samförstånd att ge vårt barn namnet på min pappa - läser man i inlägget - Han gick bort när jag bara var 14 år gammal, vårt förhållande var väldigt speciellt och jag ville hylla honom på detta sätt. Barnets andra namn kommer dock från min mans farfar. Min svärmor hade konstant en åsikt om detta och mycket annat - fortsatte kvinnan - till dagen då vår son skulle födas äntligen kom."

Den blivande mamman uttryckte en önskan om att endast hennes man skulle vara närvarande vid det tillfället, men hennes svärmor struntade i denna begäran och dök upp på sjukhuset och fortsatte att lägga sig i varje aspekt av förlossningen. Kvinnan hade åsikter om allt från valet av namn till hur barnet skulle skötas och var inte tyst ett enda ögonblick, vilket gjorde att svärdottern blev rasande.

Det här var droppen...

"Vid förlossingen ville jag bara ha min man, men min svärmor var där och sa hela tiden saker om barnets namn och måltidstider - berättar författaren till inlägget - Hon försökte också flera gånger övertyga min man att byta namn på vår son och gick så långt som att prata med sjuksköterskorna och fråga hur man lagligen går till väga för att ändra namnet, och till och med anklaga mig för att ha påverkat sonens beslut. Då kunde jag inte längre hålla tyst och skrek åt henne att gå därifrån och lämna mig i fred – fortsatte 29-åringen – Hon kände sig kränkt och berättade sin version av händelserna för sin familj och de säger alla till mig att jag borde be henne om ursäkt”.

Som tur är står hennes man på hennes sida och stödjer henne i hennes beslut att inte byta namn på deras barn alls, och även genom att säga att hans mamma ändrade flera detaljer när hon beskrev händelserna. Människor som läst historien har helt hållit med henne och tycker att kvinnan är både påträngande och självcentrerad.

Är du av samma åsikt eller skulle du ha lyssnat på din svärmor och försökt förstå orsakerna till att hon betedde sig så?

Advertisement