Ett par som är på smekmånad blir övergivna mitt i havet under en utflykt

av sofia

22 Mars 2023

Ett par som är på smekmånad blir övergivna mitt i havet under en utflykt
Advertisement

Det finns inget mer underbart för ett par än minnet av smekmånaden. Denna fantastiska romantiska resa organiserad direkt efter bröllopet, då man fortfarande är upprymd av glädjen över att ha svurit evig kärlek till sin själsfrände. Tja, tyvärr minns inte alla den här typen av semester med glädje, särskilt om du på grund av en distraktion blir övergiven mitt i havet utanför en vacker ö.

Detta är vad som hände ett nygift par från Kalifornien i USA. Paret var på smekmånad på Hawaii och övergavs av misstag mitt i havet av en grupp snorklare. De blev kvar ute till sjöss i över en timme.

via Buzzfeednews

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Elizabeth Webster och hennes man, Alexander Burckle, berättade om den skrämmande upplevelse de hade för några år sedan. Paret befann sig i en grupp tillsammans med 44 andra passagerare som klev ombord från hamnen i Lahaina klockan 10 på morgonen för en snorklingstur till Hawaiiöarna, där de spenderade sin smekmånad. Gruppens återkomst till hamnen var planerad till cirka 15.00. Paret sa att kaptenen informerade alla om att båten skulle ligga ankrad där i ungefär en timme innan de gick vidare till ett annat område för att utforska det: "De gav oss inte någon specifik tid för att återvända till båten," förklarar Alexander.

Vid 10:50-tiden hoppade alla turister ned i vattnet, inklusive Alexander och Elizabeth, båda erfarna snorklare. När utforskningsturen var klar återvände alla 44 passagerare ombord på fartyget vid olika tidpunkter. Efter ungefär en timme började även det nygifta paret återvända till båten, eftersom havet började bli vågigt: "Vågorna började bli tröttsamma, så vi började simma snabbt mot fartyget. Vid 12:20-tiden, efter ytterligare en 15 minuters simning var fartyget längre bort från oss", berättar Elizabeth.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Vi insåg att vi hade blivit övergivna av båten och vi var cirka 800 meter från stranden, det var en väldigt komplicerad situation och vi fruktade det värsta, men vår enda chans för att överleva var att nå stranden", förklarar Alexander.

Lyckligtvis nådde det nygifta paret stranden runt 13.00, men det var inte på något sätt enkelt. De var bestämt uttorkade och trötta, men några simmare rusade omedelbart till deras räddning. Det verkar som att en passagerare på båten hade försökt varna en besättningsmedlem angående parets frånvaro, men mannen svarade att han inte skulle oroa sig eftersom han hade räknat personerna ombord och ingen saknades. Trots det lyckliga slutet bestämde sig paret för att stämma reseföretaget för vårdslöshet och för att ha orsakat dem känslomässig påfrestning.

Skulle du ha gjort detsamma?

Advertisement