En pappa pratar med sin son om mobbing och ger honom rådet att reagera (+VIDEO)

av sofia

25 Februari 2023

En pappa pratar med sin son om mobbing och ger honom rådet att reagera (+VIDEO)
Advertisement

Att förmedla en god uppfostran till sina barn är ett av huvudmålen för varje förälder. Men att kunna göra dem ärliga, uppriktiga och bra vänner är inte alltid lätt. Situationerna som de kan hamna i är många och det är inte alltid självklart att ha rätt svar tillhands för att förklara vissa saker för barnen och ge dem rätt indikationer för hur de ska agera. När det gäller mobbning, till exempel, hur bör man bete sig?

För många är det viktigt att först prata med lärarna, om det sker i skolan, med föräldrarna och sedan kanske ta upp frågan med de direkt berörda. För pappan i centrum av denna berättelse skulle den bästa metoden vara en annan och han pratade om det med sin son i ett klipp som delades på webben. Låt oss ta en närmare titt.

via DINASTÍA DE NIGRIS/Youtube

Advertisement

Alfonso 'Poncho' de Nigris är en mexikansk TV-presentatör som fick människor på nätet att prata om honom på grund av en video där han konfronterar sin son. På bilderna sitter de två i bilen och pojken erkänner att han blivit mobbad.

Vi kan inte förneka hur mycket detta fenomen blir allt viktigare dag efter dag och hur många pojkar och flickor i alla åldrar som blir utsatta. Det är därför varje förälder bör ta upp ämnet, speciellt när de små öppnar diskussionen och försöker komma på hur de ska hantera det.

Advertisement
DINASTÍA DE NIGRIS/Youtube screenshot

DINASTÍA DE NIGRIS/Youtube screenshot

Detta är precis vad Alfonso valde att göra när hans son berättade att han blivit irriterad på några skolkamrater och till och med orättvist behandlad av en av dem. Pappan sa vid det här laget att han borde reagera istället för att säga åt sin son att prata med lärarna. "Om du inte reagerar så kommer de att tro att du är en tönt - hävdar mannen - Det hände mig också att jag blev retad i skolan, men tredje gången svarade jag. Om du låter dem känna sig berättigade att fortsätta kommer du för alltid att vara den svaga”.

Överväganden som många kanske inte håller med om, men som ändå har gjort att många har lämnat kommentarer på klippet. "Om han inte svarar på provokationer betyder det inte att han är dum, utan bara att han följer sina föräldrars vänliga exempel och inte svarar med våld - skriver en person - ibland måste du dock lära honom att vara tuffare och att försvara sig. Det finns många våldsamma människor."

Grunden för denna förälders råd skulle därför vara försvar, inte attack. Han föreslår inte att barnet ska agera först, utan bara att svara. Detta är det enda sättet att kunna stävja sina klasskamraters elakheter och övergrepp.

Tycker du att det är rätt tillvägagångssätt eller tycker du att det är mer korrekt att prata om det direkt med en vuxen, utan att först agera på egen hand?

Advertisement