Hon adopterar en nyfödd liten flicka och får reda på att barnet är hennes adoptivsons biologiska syster

av sofia

28 Februari 2023

Hon adopterar en nyfödd liten flicka och får reda på att barnet är hennes adoptivsons biologiska syster
Advertisement

För många människor är det att skaffa barn inte bara ett projekt, utan en livslång dröm. Många vill faktiskt bilda familj, men det är inte lätt att hitta rätt partner att starta denna otroliga resa med. Katie Page, en ung kvinna som - efter en skilsmässa vid 30 års ålder - upptäckte att hon hade fertilitetsproblem, vet något om den saken.

För Katie, från Parker i Colorado, USA, har det att vara mamma alltid varit hennes största önskan och att vara singel och över trettio var något som gjorde henne väldigt olycklig. Hon kände sig ofullständig och bestämde sig för att bli fosterförälder.

via Globalnews

Advertisement
Instagram - @woodandgraceblog

Instagram - @woodandgraceblog

Livet hade inte gått som jag hade hoppats och jag kände mig tvungen att bli mamma på ett otraditionellt sätt", förklarar hon. "Att vara fosterfamilj var ett litet steg mot moderskap som gjorde att jag kunde göra en insats och för att se om jag verkligen skulle klara det helt själv utan en annan person vid min sida”, tillade hon. Sedan, i maj 2017, övergav någon ett nyfött barn på sjukhuset och Katie tvekade inte en sekund och påbörjade genast adoptionsprocessen för Grayson.

Ungefär två år senare bestämde sig Katie för att ansöka om vårdnaden om en annan nyfödd bebis vid namn Hannah. När hon träffade henne på sjukhuset märkte kvinnan att den biologiska moderns efternamn på identifieringsarmbandet var detsamma som Graysons och upptäckte i ett samtal med socialarbetarna att den lilla flickans situation var extremt lik hennes sons. Dessa märkliga tillfälligheter gjorde henne misstänksam och Katie bestämde sig för att låta barnen ta ett DNA-test och upptäckte något överraskande: de var biologiska syskon.

Advertisement
Instagram - @woodandgraceblog

Instagram - @woodandgraceblog

"Jag blev alldeles mållös när jag fick reda på det. Jag var oerhört lycklig och tacksam över att få möjligheten att veta mer om Graysons familj och hur han kom till världen. Jag kunde inte föreställa mig en bättre gåva än att kunna ge min son en biologisk släkting att växa upp med”, skriver Katie. Även i det här fallet fyllde kvinnan omedelbart i alla papper för att omvandla lilla Hannahs tillfälliga vårdnad till definitiv adoption.

Processen med att adoptera båda barnen var lite komplicerad eftersom det aldrig har funnits ett liknande fall i länet där Katie bor, men tack vare hjälpen från några socialarbetare och en bra advokat gick allt smidigt och bra och dessa syskon kommer att kunna att växa upp lyckliga tillsammans med sin adoptivmamma: "Jag var väldigt orolig för utgången av domen, men till slut gick allt som vi hoppades. Socialsekreterarna, min advokat och jag grät för att fira dagen då Hannah blev en en del av vår familj för alltid," sa Katie.

Ibland hittar ödet fantastiska sätt att förverkliga goda människors drömmar och man kan garanterat säga att det var mycket kreativt i fallet med Katie och lilla Grayson och Hannah!

Advertisement