En 9-årig pojke tar examen på tre år: "Jag vill bli astrofysiker" (+VIDEO)

av sofia

18 April 2023

En 9-årig pojke tar examen på tre år: "Jag vill bli astrofysiker" (+VIDEO)
Advertisement

Barn är underbart ömma och naiva varelser. Det är fantastiskt att lära dem skillnaden mellan gott och ont och hjälpa dem med deras läxor, men ibland finns det särskilt begåvade små elever som ligger steget före sina kamrater och uppnår prestigefyllda studieresultat redan från tidig ålder. Ett slående exempel på detta är lille David Balogun, en 9-årig pojke från USA. Han är ett barn som precis som många andra älskar sport, att spela piano och träna kampsport, men det som skiljer honom från sina jämnåriga är hans kärlek till studier som är så stor att han lyckades ta sin gymnasieexamen på rekordtid.

via NY Post

Advertisement
YouTube - WFAA

YouTube - WFAA

David, som ursprungligen kommer från Bensalem i Pennsylvania (USA), är en av de yngsta utexaminerade eleverna någonsin och har dessutom redan avslutat första terminen på Community College. Med tanke på att examensbeviset i USA, liksom i andra länder, uppnås vid 18-års ålder, har barnet kortat ned sin skolgång med drygt tolv år! Andra barn i hans ålder går i fjärde klass och börjar lära sig bråkräkning, men David funderar redan på vilket universitet han ska välja för sina studier.

"Vi lade märke till hans extraordinära intelligens redan i första klass. Då bestämde vi oss för att testa honom för att ta reda på vilken utbildningsnivå han låg på. Han är en nioårig pojke med en hjärna som har förmågan att förstå många begrepp som är bortom hans ålder och ibland bortom min förståelse”, säger Ronya Balogun, Davids mamma.

Advertisement

"David var en väldigt inspirerande kille, definitivt en förändring i sättet man ser på undervisning," kommenterade hans gymnasielärare i naturvetenskap, Cody Derr. Barn beter sig ofta som om de är smartare än sina föräldrar, men i det här fallet är det faktiskt sant.

Sedan han tog examen från gymnasiet har David varit medlem i MENSA - World Association of High IQ Prodigies. Som nyss nämnt har den lilla killengått en termin på Bucks County Community College och vet redan att han vill bli astrofysiker, tack vare sin passion för naturvetenskap och datavetenskap: "Jag gillar att studera supernovornas funktion och svarta hål", förklarar han.

Vem vet om han kommer att kunna uppnå samma berömmelse som Stephen Hawking... det råder ju garanterat ingen brist på talang!

Advertisement