En pappa i svårighet säljer pennor på gatan för att överleva, men tack vare ett foto blir han entreprenör

av sofia

01 Mars 2023

En pappa i svårighet säljer pennor på gatan för att överleva, men tack vare ett foto blir han entreprenör
Advertisement

Ibland kan livet vara väldigt svårt och det kan ge oss mycket svåra utmaningar att möta, vilket bokstavligen kan rubba alla de projekt som genomförts genom åren. En person som vet något om detta är Abdul Halim al-Attar, en ensamstående pappa som - efter att ha flytt från inbördeskriget i Syrien - tvingades hitta en fristad långt hemifrån.

Innan dess arbetade Abdul i en chokladfabrik i staden Damaskus, medan han i Libanon sålde pennor på en gata i Beirut i sällskap med sina barn. En helt vanlig dag var hans dotter väldigt sömnig, men han ville inte att hon skulle sova på golvet, så han höll henne i famnen medan han fortsatte sitt arbete.

via Elciudadano

Advertisement
Twitter - @JFXM

Twitter - @JFXM

Den söta scenen förevigades med hjälp av ett foto som tagits av en förbipasserande och som sedan delades på sociala medier. Samma bild fångade också Gissur Simonarsons uppmärksamhet, en journalist och internetutvecklare i Norge, som bestämde sig för att starta en insamlingskampanj för att hjälpa Abdul och hans barn och försöka samla in minst 5 000 dollar.

Inom några timmar uppnådde Simonarson sitt mål och på tre månader lyckades han samla in 197 000 dollar till Abdul. Tack vare dessa donationer kunde Abdul öppna ett bageri och har sedan dess lagt till en kebabbutik och en liten restaurang till sin verksamhet, vilket ger arbete åt 16 andra syriska flyktingar.

Advertisement
Twitter - @JFXM

Twitter - @JFXM

När han väl startade sitt första företag, flyttade Abdul med sina två söner från en delad sovsal till en hyrd lägenhet för att kunna erbjuda ett bekvämare hem för sina barn. Hans fyraåriga dotter Reem, flickan på bilden på det berömda fotot, är mycket glad över sina nya leksaker och hennes bror Abdullelah, som är 9, har återvänt till skolan efter tre års frånvaro.

Abdul var extremt tacksam över Simonarsons gest: "Det har inte bara förändrat mitt liv, utan också mina barns och de människor jag har hjälpt", förklarade han. Mannen tackade också alla människor på nätet för den otroliga generositet de visat honom: "När Gud vill ge dig något, kommer du att få det", förklarar han.

En berättelse som påminner oss om den vackra sidan av internet och kraften i solidaritet mellan människor runt om i världen.

Advertisement