"Jag gifte mig med mobbaren som retade mig på gymnasiet. Han fick mig att må dåligt, men jag har förlåtit honom"

av sofia

06 Februari 2023

"Jag gifte mig med mobbaren som retade mig på gymnasiet. Han fick mig att må dåligt, men jag har förlåtit honom"
Advertisement

Skolåren kan vara de vackraste, men också de svåraste i en människas liv. Den mest komplicerade perioden för många är tonåren. När du börjar växa upp har du dina första viktiga upplevelser, dina första stora kärlekar och tyvärr får många uppleva hur det känns att bli retad av jämnåriga.

Fenomenet mobbning är tyvärr känt och är ett enormt problem som drabbar vårt samhälle och som verkar vara nästan omöjligt att utrota. Ändå måste det finnas ett sätt att besegra det och vi får aldrig tappa hoppet och inte heller ge upp. I denna mening är historien vi nu ska berätta för dig ett exempel på tolerans, men också på att de som har haft rollen som mobbare inser hur fel detta är.

via New York Post

Advertisement
@laurenenslow/Tik Tok

@laurenenslow/Tik Tok

Att reta klasskamrater, ge dem fåniga smeknamn eller jämföra dem med speciella seriefigurer, som i det här fallet, verkar vara en rolig sak, men för dem som är utsatta är det inte alls så. Lauren Enslow, 20 år gammal, ursprungligen från Utah, vet detta mycket väl, och under en tid var hon retad av en av sina klasskamrater.

Lucas Olsen, 21, var killen som retade henne och varje dag njöt av att håna tjejen med sina vänner, tills något förändrades och han började titta på henne med nya ögon.

Vem skulle någonsin kunna föreställa sig att en dag bygga upp ett känslomässigt band med en mobbare från gymnasiet till den grad att man bestämmer sig för att gifta sig med honom? För den här tjejen var detta dock exakt vad som hände.

Advertisement

Vändpunkten kom när Lauren, tillsammans med sin mamma och syster, var inblandade i en bilolycka som Lucas blev vittne till. Lyckligtvis klarade de tre kvinnorna sig oskadda, men killen skakades av det, så pass mycket att han blev intresserad av den unga kvinna som han hade retat fram till det ögonblicket.

"Han började kontakta mig varje dag för att ta reda på hur jag mådde - sa Lauren - Så jag såg för första gången det goda i honom och sakta men säkert föddes ömsesidiga känslor. Många sa till mig att de aldrig skulle ge en andra chans till någon som hade fått dem att må dåligt fram till det ögonblicket, men jag kände att han nu var annorlunda än killen som brukade reta mig”.

Samma typ av förändring upplevdes även av killen: "Jag förstod att mitt tidigare beteende var fel - erkänner han - När man är yngre tycker man att vissa saker är roliga, men det är precis tvärtom".

@laurenenslow/Tik Tok

@laurenenslow/Tik Tok

Dag efter dag växte kärleken mellan de två mer och mer tills Lucas tog sin bättre hälft till en magisk plats och där bad henne att bli hans fru. Lauren tvekade inte med att tacka ja och en historia som började dåligt fick ett underbart lyckligt slut.

Ibland är det tillräckligt att bara reflektera över dina misstag och förstå dem för att ta ett steg tillbaka och be om ursäkt. Självklart måste det finnas en positiv inställning på andra sidan också, och i det här fallet var Lauren väldigt öppen mot sin kille. Inte för att det är lätt förstås och man kan ju knappast klandra de som inte kan förlåta, men det är underbart att veta att även ur något negativa kan något extremt vackert födas.

Vi vill bara önska dem ett underbart liv tillsammans.

Advertisement