En chef ger sina anställda en produktionspremie på 9 miljoner euro

av sofia

07 Februari 2023

En chef ger sina anställda en produktionspremie på 9 miljoner euro
Advertisement

När du arbetar för ett företag som erkänner sina anställdas insatser minskar ansträngningen med hälften när du utför ditt jobb. Om det råder en respektfull och vänlig stämning på arbetsplatsen blir du säkerligen mer motiverad att ge ditt bästa, speciellt om du – när du väl har uppnått dina mål – får en stor bonus som tack. Detta är något som ett kinesiskt företag som tillverkar kranar är väl medvetna om, som blev känt på nätet efter att dess ägare delat ut en total summa på 9 miljoner euro i produktionsbonus till sina anställda. Den stora summan delades ut kontant till de anställda.

via Scmp

Advertisement
Weibo - 大河报

Weibo - 大河报

Företaget i fråga heter Henan Mine och ägs av entreprenören Cui Peijun. Han har beslutat att fira företagets utmärkta omsättning genom att dela ut 740 000 euro till var och en av företagets fem bästa försäljningschefer. Men det tar inte slut där: Cui donerade bonusar till 35 andra försäljningschefer, värda mellan 150 000 och 700 000 euro vardera. För att göra det hela ännu mer oförglömligt anordnade entreprenören en fest strax före det kinesiska nyåret och mitt under evenemanget började han dela ut de förutbestämda bonusarna, kontant!

Festen spelades in i en serie videoklipp som senare delades på en onlineplattform som liknar Twitter. I dessa korta klipp kan man se de anställda gå upp på en scen och bära med sig högar med sedlar.

Advertisement
Weibo - 大河报

Weibo - 大河报

Någon frågade om produktionsbonusarna hade beskattats och en talesperson förklarade att vissa redan var nettoberäknade, medan andra var före skatt. Företagets marknadschef, Feng Xiaobei, sa att sedan de anställdas bonusvideor dök upp på nätet har företaget fått dussintals anställningsansökningar.

"Samtalen till personalavdelningen har inte slutat komma förrän nu. Men vårt företag brukar granska och acceptera alla jobbförfrågningar. Vi behöver faktiskt anställa nya medarbetare, eftersom beställningarna på våra produkter har ökat avsevärt exponentiellt tack vare denna oväntade berömmelse på webben", kommenterade Xiaobei. Ett initiativ som verkligen uppskattades av de mest produktiva medarbetarna och som - tydligen - har fått företaget att tjäna ännu mer, gett det offentligt godkännande och en ytterligare försäljningsökning. En intelligent och minst sagt funktionell idé, håller du inte med?

Advertisement